Svensk helsprekk da Norge vant suverent

Norsk stafettseier! Men Østberg kritisk til uttaksprosessen:
- Ingen argumenter hjalp

Therese Johaug så på Sverige som favoritter på stafetten, men de svenske jentene var ikke til å kjenne igjen. I stedet herjet Norge med konkurrentene, men ankerkvinne Ingvild Flugstad Østberg likte ikke diskusjonen rundt uttaket.

NORSK SEIER: Ankerkvinne Ingvild Flugstad Østberg gikk Norge inn til norsk stafettseier på en dag hvor Sverige floppet totalt. Foto: Bildbyrån
NORSK SEIER: Ankerkvinne Ingvild Flugstad Østberg gikk Norge inn til norsk stafettseier på en dag hvor Sverige floppet totalt. Foto: Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Følg Dagbladets vinterstudio her.

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Ankeretappen var etappen de norske skijentene vegret mot å ta på seg i tomrommet etter Marit Bjørgen.

Til slutt fikk Ingvild Flugstad Østberg rollen som Norges første ankerkvinne etter Marit Bjørgen. Det skjedde på dagens kvinnestafett på Beitostølen.

Gjøvik-jenta likte imidlertid ikke måten hun ble valgt på.

- Vi ble invitert til en diskusjon som ikke var en diskusjon. Trenerne lot som at det var en diskusjon, men det hjalp ikke med noen argumenter som kom på bordet. De hadde bestemt seg, sa Østberg til NRK før stafettstarten.

Likevel ble resultatet en stor norsk suksess - og en tilsvarende stor svensk fiasko.

- Det var innmari artig da det ble som det ble, men fy søren jeg grudde meg før start og underveis, faktisk. Det var en ny opplevelse, sier Østberg til statskanalen etter norsk stafettseier på Beitostølen.

- I dag gikk det greit, men jeg tror de andre lagene kommer sterkere senere i vinter. Sverige fikk en veldig skjev start og måtte da jage hele veien. Men det var stort å gå Norge inn til seier og være Marit for en dag, sier Gjøvik-jenta og smiler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer