Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zlatan og Diomande barket sammen

Norsk stjerne skjelt ut av Zlatan

Zlatan Ibrahimovic senket rivalene med tre mål. I kampen barket han og Norges Adama Diomande sammen.

MÅLMASKIN: Zlatan Ibrahimovic scoret tre mål i byderbyet. Foto: NTB scanpix
MÅLMASKIN: Zlatan Ibrahimovic scoret tre mål i byderbyet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Foran kampen uttalte Zlatan at nivået i MLS ikke er det samme som i Europa, og sa at han var ligaens beste spiller. Han sammenlignet seg med en Ferrari blant Fiater.

Sammenligningen gjaldt også motstanderlagets og MLS toppscorer Carlos Vela, som for øvrig sto for sitt lags to mål. Det var Zlatans annet hat trick i MLS-karrieren.

- Jeg har stor respekt for Vela. Han er en god spiller, men dere gjorde en feil, dere sammenlignet ham med meg. Det var deres største tabbe, sa den 38 år gamle svensken.

Etter kampen proklamerte han også:

- Jeg er LA (Los Angeles).

RASER: Nedum Onuoha hevder Zlatan Ibrahimovic truet med å skade ham i kampen mellom LA Galaxy og Real Salt Lake. Vis mer

Barket sammen

Det var til tider amper stemning i derbyet, og midtveis i andre omgang brøt det ut bråk mellom flere spillere ved Galaxys benk.

Rolf Feltscher barket sammen med norske Adama Diomande, som senere havnet i bråk med Ibrahimovic. Nordmannen og svensken knuffet en stund, og det sto lyn i øynene til partene.

- Zlatan og Diomande skjelte ut hverandre, skriver sportsjournalist Jim Alexander på Twitter. Om skandinaverne tok krangelen på sine landsmål eller engelsk vites ikke.

- Jeg trodde Zlatan skulle kappe av armen hans med et karateslag, skriver ESPNs Roberto Abramovitz.

NORSK STJERNE: Adama Diomande spilt hele kampen mot Galaxy. Foto: NTB scanpix
NORSK STJERNE: Adama Diomande spilt hele kampen mot Galaxy. Foto: NTB scanpix Vis mer

Jakter Vela

Ibrahimovic er nå annenmann på toppscorerlisten med 16 mål. Vela topper med 21 mål. Zlatan scoret etter åtte minutter i 1. omgang. Han fant også nettmaskene etter 56 og 70 minutter.

Vela ga LA FC 1-0 på straffe etter fire minutter og hans siste kom på overtid i annen omgang. Med de to målene er han oppe i 21 mål på 20 kamper, og han ble den første til å nå 20 mål i MLS' korte historie.

Nordmennene Adama Diomande (Los Angeles FC) og Jørgen Skjelvik (LA Galaxy) ble satt fullstendig i skyggen av Zlatan denne gangen. Diomande spilte hele kampen, mens Skjelvik var ubenyttet reserve.

Det var svenskens beste kamp i byderbyet også kalt "El Trafico". Zlatan har nå scoret seks mål i disse derbyene mot Bob Bradleys menn.

- Du spiller mot et bestemt lag, og der har du en fyr med en stor personlighet. Vi må spille på en måte, slik at vi til slutt ikke trenger å forholde oss til alle slags spørsmål om ham, sa den tidligere Stabæk-treneren Bradley om Zlatans innsats.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media