Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sander Sagosen mot Espen Lie Hansen i Champions League

Norsk stjerneduell i Champions League:
- Det største man kan være med på

Sander Sagosen (22) har alt å tape når han møter landslagskollega Espen Lie Hansen (29) i mesterligaduell i håndball lørdag.

STJERNEMØTE: Espen Lie Hansen og Sander Sagosen møtes i Champions Leagues Final 4-helg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STJERNEMØTE: Espen Lie Hansen og Sander Sagosen møtes i Champions Leagues Final 4-helg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Den helfranske semifinalen mellom Paris St. Germain og Nantes er den første av to i Köln. Finalen spilles søndag. I den andre semien møtes Montpellier (Frankrike) og tittelforsvarer Vardar Skopje (Makedonia).

- Jeg har bare sett Final4-helgen på TV før. Dette blir noe nytt, og det største man kan være med på i klubbhåndballen, sier Sagosen til NTB.

PSG blir soleklar favoritt mot Nantes. Tre franske lag er kvalifisert.

- Serien i Frankrike er litt sterkere enn jeg hadde sett for meg før jeg kom ned. Den gjenspeiler seg i at tre klubber er med denne helgen.

Erfaren

De to norske landslagsspillerne kjenner hverandre godt, også etter kamper i den franske serien. Den ser PSG ut til å vinne etter at tabelleder Montpellier snublet i en kamp tirsdag.

Dette sier de to norske profilene om hverandre før helgens håndballbrak.

Lie Hansen om Sagosen: - Han er jo ikke så ung lenger, men spiller på en veldig erfaren måte. Han har skudd og finter og er en trussel.

Sagosen om Hansen: - Han er en joker og kan på sine beste dager skyte hull på alle lag. En av de beste i verden på kontringer.

Outsider

- Selvfølgelig kan vi vinne denne kampen. Det er PSG som har presset på seg. Vi kan spille med lave skuldrer. Det har ofte vært en fordel i Champions League-sluttspillet, sier Lie Hansen til NTB.

Alle de fire kampene er utsolgt og spilles med snaut 21.000 tilskuere på tribunene.

- Det er bra at det er nøytral bane og at ingen av lagene spiller «hjemme», sier Lie Hansen.

Han kom til Nantes fra konkurstruede Midtjylland i vinter. Nå spiller han sin første Final4-helg.

- Dette har blitt en suksess på alle måter. Da jeg spilte i Dunkerque kjørte jeg opp sammen med Christoffer Rambo og så på. Det var heftig.

PSG tapte finalen i fjor med knappest mulig margin mot Vardar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media