Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk stjernejockey i kunstig koma etter dramatisk fall

Havnet under hesten.

(Dagbladet): Jockey Espen Ski var involvert i en stygg ulykke på Øvrevoll galoppbane i går kveld og ble fraktet til Ullevål Universitetssykehus.

Siden i går har Ski vært i kunstig koma.

- Han ble lagt i kunstig koma, men etter den informasjonen jeg sitter på, ser det ut til å gå greit, sier Sigurd Armand Hauge, formann i Norsk Jockeyklub til Dagbladet.

Brudd Ski falt stygt i løp to på Øvrevoll i går. Jockeyen ble slengt i bakken og havnet under hesten. Kommunikasjonsrådgiver ved Ullevål Universitetssykehus Alf Bøhler, sier til rikstoto.no at skadene er å betrakte som moderate.

- Han har hatt en stabil natt, sier Hans Petter Eriksen, direktør på Øvrevoll til nettstedet.

Ski regnes som Norges kanskje fremste jockey og han lå an til å bli landschampion, men mister nå resten av sesongen.

- I utgangspunktet skal Ski vekkes fra koma i løpet av lørdagen. Han har pådratt seg et kompresjonsbrudd i ryggen og et brudd i kragebeinet, sier Hauge til Dagbladet.

Uvanlig - Ting skjer veldig fort i galopp. Det er en farlig sport. Det er alltid tragisk når ulykker inntreffer, men det viktigste er å få Ski frisk igjen, sier Hauge.

Ulykken skjedde da flere hester kjempet om posisjoner inn i svingen i 2-årsløpet. Ski var ved bevissthet, og hadde følighet i armer og bein etter ulykken. Han var ved bevissthet før han ble fraktet til Ullevål Universitetssykehus i går kveld.

- Dette er veldig uvanlig, sa Dagbladets travekspert Bengt Berg som var tilstede på den kjente galoppbanen da ulykken inntraff.