Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk stjernejockey nådde ikke opp i «verdens rikeste hesteløp»

William Buick og Frosted ble nummer fem.

STJERNE FRA NORGE: William Buick rir noen av de største hesteløpene i verden. I dag er han nok skuffet etter femteplassen med Frosted. Foto: NTB Scanpix
STJERNE FRA NORGE: William Buick rir noen av de største hesteløpene i verden. I dag er han nok skuffet etter femteplassen med Frosted. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den norske jockeyen William Buick kjempet i dag om 50 millioner norske kroner i hesteløpet som er døpt «The Richest Race in the World».

Løpet, over en distanse på 2000 meter, går av stabelen i pengesterke Dubai på galoppbanen Myedan Racecourse. I fjor gikk 27-åringen helt til topps i det prestisjetunge løpet, med hesten Prince Bishop.

I kveld satt Buick på ryggen til hesten Frosted, som på forhånd var nestfavoritt til å vinne løpet. Du ville få igjen litt mindre enn fire ganger pengene ved seier til Frosted dersom du spilte på den.

Men til tross for en fin reise trøtnet hesten til slutt, og ble til slutt nummer fem. En skuffende plassering med tanke på forhåndsomtalen. Forhåndsfavoritten California Chrome ble til slutt en overlegen vinner.

På trippelen William Bucik hadde også spillfavoritten i engelske Tryster, som i et annet løp tidligere i kveld red om snaut 30 millioner norske kroner i Dubai Turf. Hesten ble til slutt nummer tre etter en tøff start på løpet. Hesten Reel Steel gikk til topps.

Bucik får selv ti prosent av gevinstene.

Ettertraktet William Buick fikk en svært ettertraktet signatur, da den mektigste mannen i Dubai ønsket ham som sin første jockey. Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum sier man ikke nei til. Han er verdens desidert største hesteeier og investerer millioner på millioner i nye hester.

William Buick vokste opp på Eiksmarka, og skulket skolen for å ri ut på Øvrevoll om morgenen. Han avsluttet skolegangen etter 1. klasse på videregående på Eikeli gymnas for å følge drømmen sin som 15-åring og reiste til England. Det er guttungen som har fått oppfylt drømmen og ble galoppsportens heteste navn i hele verden.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!