Norsk stjernejockey nådde ikke opp i «verdens rikeste hesteløp»

William Buick og Frosted ble nummer fem.

STJERNE FRA NORGE: William Buick rir noen av de største hesteløpene i verden. I dag er han nok skuffet etter femteplassen med Frosted. Foto: NTB Scanpix
STJERNE FRA NORGE: William Buick rir noen av de største hesteløpene i verden. I dag er han nok skuffet etter femteplassen med Frosted. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den norske jockeyen William Buick kjempet i dag om 50 millioner norske kroner i hesteløpet som er døpt «The Richest Race in the World».

Løpet, over en distanse på 2000 meter, går av stabelen i pengesterke Dubai på galoppbanen Myedan Racecourse. I fjor gikk 27-åringen helt til topps i det prestisjetunge løpet, med hesten Prince Bishop.

I kveld satt Buick på ryggen til hesten Frosted, som på forhånd var nestfavoritt til å vinne løpet. Du ville få igjen litt mindre enn fire ganger pengene ved seier til Frosted dersom du spilte på den.

Men til tross for en fin reise trøtnet hesten til slutt, og ble til slutt nummer fem. En skuffende plassering med tanke på forhåndsomtalen. Forhåndsfavoritten California Chrome ble til slutt en overlegen vinner.

På trippelen William Bucik hadde også spillfavoritten i engelske Tryster, som i et annet løp tidligere i kveld red om snaut 30 millioner norske kroner i Dubai Turf. Hesten ble til slutt nummer tre etter en tøff start på løpet. Hesten Reel Steel gikk til topps.

Bucik får selv ti prosent av gevinstene.

Ettertraktet William Buick fikk en svært ettertraktet signatur, da den mektigste mannen i Dubai ønsket ham som sin første jockey. Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum sier man ikke nei til. Han er verdens desidert største hesteeier og investerer millioner på millioner i nye hester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer