Marte Mæhlum Johansen

Norsk stjerneskudd satte «nye Johaug» på plass: - Mange sier at jeg burde ha gått i Lahti-VM

Hun tror ikke at hun vil kopiere Johannes Høsflot Klæbo (20), men Marte Mæhlum Johansen (19) er like lovende som et av Sveriges største talent gjennom tidene.

LOVENDE: Marte Mæhlum Johansen kan bli det neste norske langrennstalentet som slår til på det øverste nivået. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
LOVENDE: Marte Mæhlum Johansen kan bli det neste norske langrennstalentet som slår til på det øverste nivået. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FORNEBU (Dagbladet): Komplette og meget hurtige Johannes Høsflot Klæbo (20) tok langrennsverden med storm forrige sesong og beskrives som «den nye Petter Northug», der juniorlandslagsløperen og kapasitetsprinsen Vebjørn Hegdal (19) sammenlignes med Martin Johnsrud Sundby.

På jentenes juniorlandslag seiler Marte Mæhlum Johansen (19) opp som det største talentet sammen med tvillingsøstrene Tiril og Lotta Udnes Weng (20). Der Udnes Weng har vist seg fram i verdenscupen allerede, venter Mæhlum Johansen på sin sjanse på det øverste nivået.

Den får hun trolig til vinteren - og like trolig vil hun gripe den med begge hender. I vinter ble hun juniorverdensmester foran et av tidenes største svenske langrennstalent, Ebba Andersson (19), som tidlig fikk kallenavnet «den nye Therese Johaug» i Sverige.

Likheten mellom hvordan de går teknisk på er slående. Da Dagbladet overvar Sveriges treningssamling på Sognefjellet i juni, kom Andersson med en frekvens og stil som minnet påfallende mye om måten Johaug beveger seg på i skiløypa.

- Det er ikke en sammeligning jeg tenker mye på det, men det er jo hyggelig å høre, sier Ebba Andersson til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer