Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk storeslem etter thriller- avslutning

Norge tapetserte pallen på 15 kilometer intervallstart i Ski Tour. Simen Hegstad Krüger skjønte plutselig at han var i trøbbel da han kjempet om seieren med Sjur Røthe.

TRIPPEL NORSK: Simen Hegstad Krüger, Sjur Røthe og Finn Hågen Krogh kom på pallen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TRIPPEL NORSK: Simen Hegstad Krüger, Sjur Røthe og Finn Hågen Krogh kom på pallen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Russiske Alexandr Bolsjunov har vært i det umulige hjørnet denne sesongen, og det var ventet at det ville bli vanskelig å gjøre noe med 23-åringen i Ski Tour.

Etter en tredjedel av løpet i kveld, så det ikke ut som Bolsjunov var på topp for dagen, og det var mange nordmenn som lå foran og rundt ham tidsmessig.

- Nå skal nordmennene endelig ha en sjanse til å slå Bolsjunov igjen, mente NRKs Torgeir Bjørn på direkten.

Og det var Sjur Røthe som avsluttet forrykende. Ved 12,6 kilometer ledet han med ti sekunder, og i mål var han 16,6 sekunder foran Finn Hågen Krogh.

- Han har vært enorm her, helt enorm på slutten, mente Jann Post.

Røthe var nummer 33 etter 2,6 kilometer, men disponerte løpet perfekt. Bakfra kom den ene store kanonen etter den andre, og det gikk mot norsk storeslem - spørsmålet var bare hvilken norsk langrennsløper som ville vinne.

Simen Hegstad Krüger ledet med seks sekunder til Røthe ved 12,6 kilometer og det gikk mot en thriller. Ved 14,2 kilometer var det 0,9 sekunder mellom nordmennene.

Krüger måtte til slutt gi tapt, og gikk i mål 1,7 sekunder bak Røthe, som tok sesongens første seier.

- Deilig

- Det var deilig. Jeg var veldig nære før, og har hatt ekstremt lyst til å vinne skirenn, sier Røthe til NRK.

Han visste ikke hvordan han lå an før han kom i mål.

- Jeg visste ikke helt hvordan jeg lå an, for å være ærlig. Jeg tror jeg gikk litt under radaren for sekundantene i dag, sier Røthe.

Det endte med fire nordmenn blant de fire beste (Røthe, Krüger, Krog og Sundby). Bolsjunov ble nummer fem. Det er seks nordmenn blant de åtte beste (Holund nummer seks og Golberg nummer åtte).

- Jeg begynte å se mørkt på det da jeg plutselig fikk sekundering mot Sjur, for det var HC (Hans Christer Holund, journ.anm.) jeg hadde fått sekundering på hele løpet, og jeg så jo åpningen til Sjur, da han var langt bak, så jeg visste på tidspunktet at han hadde ekstrem fart. Jeg skjønte det kom til å bli tight, jeg var dyktig sliten på sisterunden der, sier Krüger til NRK.

MÅTTE GI TAPT: Simen Hegstad Krüger: Terje Pedersen / NTB scanpix
MÅTTE GI TAPT: Simen Hegstad Krüger: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Langt bak

Johannes Høsflot Klæbo stilte med spesiallaget skinne rundt høyrehånden da han møtte pressen i Östersund, etter «slåsskampen» mot en boksemaskin hjemme i Trondheim for snart 14 dager siden.

Dagens løp var det første for 23-åringen etter uhellet. Han havnet nesten halvannet minutt bak vinneren Røthe.

- Hånda er vel grei. Det er ikke så mye mer å si. Det var ingen god dag. Det var en tung start, for å si det sånn, sier Klæbo til NRK.

Søndag er det 15 kilometer jaktstart i klassisk.

Dette er den norske troppen til Ski Tour:

Kvinner: Maiken Caspersen Falla, Ragnhild Haga, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug, Julie Myhre, Anna Svendsen, Heidi Weng, Lotta Udnes Weng, Tiril Udnes Weng og Ingvild Flugstad Østberg.

Menn: Pål Golberg, Hans Christer Holund, Emil Iversen, Johannes Høsflot Klæbo, Finn Hågen Krogh, Simen Hegstad Krüger, Martin Løwstrøm Nyenget, Sjur Røthe, Martin Johnsrud Sundby og Erik Valnes.

Hele Norges coronakart