Norsk storeslem i Lake Placid

Frode Andresen vant og Ole Einar Bjørndalen ble nummer to på en norsk jubeldag for skiskytterne i USA.

Gutta gikk 10 km sprint og som vanlig holdt både Bjørndalen og Andresen kanonfart i sporet. Og når blinkene ramlet ned i 40 prosent av skuddforsøkene var det ingen tvil.

Grunnlaget ble lagt på liggende skyting der begge skøt fullt hus.

Andresen vant med tida 29,39,3 - inkludert to strafferunder på stående. Bjørndalen bommet akkurat like mye og havnet 24,1 sekunder bak.

Nordmennene valgte tidlige startnummer, mens de andre toppløperne startet seint. Derfor ble det en spennende ventetid i mål for de norske.

Den tidligere langrennsløperen Henrik Forsberg - gift med den svenske skiskytterdronningen Magdalena - tok tredjeplassen. Sjøl med en bom mindre enn Bjørndalen og Andresen et halvt minutt etter Andresen.

Farten til de norske gutta illustreres også godt med at v-cupleder Raphael Poiree skjøt like godt - eller dårlig - og havnet mer enn et og et halvt minutt etter den norske seierherren.

Poirees tabberenn gjør at Bjørndalen fortsatt har sjans til å vinne verdenscupen sammenlagt. Bjørndalen kom i form litt for seint, og vant tre strake renn etter VM før start i dag.

Halvard Hanevold ble nummer 14 og Egil Gjelland nummer 18.

(Dagbladet.no)

DOBBELT: Frode Andresen (t.v.) og Ole Einar Bjørndalen gjorde rent bord i Lake Placid i dag.