Norsk storeslem i sprintlangrenn

Brusson: Thomas Alsgaard gjorde kort prosess med konkurrentene i dagens verdenscup i sprintlangrenn. Med seg på seierspallen fikk han også Jan Jacob Verdenius og Morten Brørs.

- Den knallharde helgen endte alle tiders for meg. Endelig fungerte kroppen fint, og 100 verdenscuppoeng er det også grunn til å juble over. Men tre løp på to dager vil sitte i kroppen minst tre dager, sa Thomas Alsgaard.

Onsdag går han den klassiske tremila i Davos, hvor svenskenes langrennsess Per Elofsson er på plass. Han sto over søndagens sprintlangrenn i fri teknikk i Brusson.

- Ideelt burde også jeg gjort det, men jeg valgte å gå for treningens skyld. Derfor blir det også trening mandag og tirsdag, fortalte Alsgaard, som lørdag fikk jaktstarten ødelagt etter å ha mistet den ene skia tidlig i løpet.

Slepen teknikk

I dagens sprintlangrenn over 1650 meter overbeviste han med høy fart og slepen teknikk. Litt sen var han i starten, men det gikk ikke så mange hundre meterne før han dundret forbi konkurrentene.

- Starten er et problem. Kommer du først på etterskudd, er det vanskelig å komme forbi. Heldigvis er traseen blitt noe bedre i sprintlangrenn, fortsatte Alsgaard, som tror det blir vanskeligere og vanskeligere å henge med i sprintlangrenn for allrounderne.

- Om ett år er den tiden kanskje forbi. Flere og flere spesialiserer seg i den formen for langrenn, fortsatte Alsgaard, som mener at høy maksfart er hans styrke i sprintlangrenn.

Bør ha to cuper

- Når jeg først har den, kan jeg holde den lenge. Dessuten er jeg flink i sittestilling, sa Alsgaard, som ikke synes noe om at sprintlangrenn skal telle i selve verdenscupen.

- Det bør være to cuper, sa han. Men i dag tok han iallfall meget verdifulle 100 poeng. Lyst på VM-sprinten i Lahtis har han også.

- Den løypa passer meg også utmerket, sa han. I de nærmeste dager vil han tenke mye snø. Alsgaard er bekymret for treningsforholdene hjemme i Norge. En grønn jul er den verste gaven han kan få. Han vil derfor jakte på snø. Han har heller ikke bestemt seg for om han skal gå verdenscup i Salt Lake City i januar.