Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk storritt legges ned

- Vi hadde håpet på litt mer engasjement, sier rittleder.

SISTE VINNER: Danske Søren Kragh Andersen vant den siste utgaven av Hadeland GP i vår, etter å ha slått Fredrik Strand Galta (til høyre) og Vegard Stake Laengen i spurten. Foto: Jonas Lindstrøm, procycling.no
SISTE VINNER: Danske Søren Kragh Andersen vant den siste utgaven av Hadeland GP i vår, etter å ha slått Fredrik Strand Galta (til høyre) og Vegard Stake Laengen i spurten. Foto: Jonas Lindstrøm, procycling.no Vis mer

(procycling.no): Arrangøren bak det norske sykkelarrangementet Hadeland GP har besluttet å droppe flere versjoner av det internasjonale endagsrittet.

Dermed utgår en gjentakelse av det årlige UCI-rittet fra og med neste sesong.

Hadeland GP er blitt syklet de tre siste årene. Forrige utgave foregikk 9. mai, i en løype med start og mål på Jaren.

Avisa Hadeland meldte først om arrangørens avgjørelse tirsdag.

- Vi har bestemt oss for avvikle Hadeland GP. Det gjør vi fordi vi ser ikke noen grunn til å fortsette med rittet i den formen det har nå. Vi ser på alternative løsninger, sier rittleder Birger Hungerholdt til procycling.no.

Rittlederen tilføyer at det er blitt mye jobb med å flytte på et såpass stort sykkelarrangement mellom Ringerike og Hadeland. Dette har vært en viktig grunn til at man er endt opp med beslutningen om å legge ned.

Hadeland GP er blitt syklet dagen i forkant av det mer tradisjonsrike søsterrittet Ringerike GP de siste sesongene.

Hungerholdt sier planen var at lokale krefter på Hadeland skulle overta ansvaret for å få arrangementet til å leve videre. Men de mer lokale støttespillerne har manglet.

- Vi hadde håpet på litt mer engasjement rundt rittet lokalt, men dette har uteblitt, påpeker han.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media