Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk storseier mot Kroatia i EM-kvalifiseringen

Uten kneskadde Nora Mørk hadde de norske håndballjentene små problemer med å slå Kroatia 32-25 i EM-kvalifiseringen i håndball onsdag.

SEIER: Stine Bredal Oftedal og Norge slo Kroatia enkelt i EM-kvalifiseringen. Foto: AP Photo/Darko Bandic / NTB scanpix
SEIER: Stine Bredal Oftedal og Norge slo Kroatia enkelt i EM-kvalifiseringen. Foto: AP Photo/Darko Bandic / NTB scanpix Vis mer

De norske jentene somlet ikke med å feste grepet om kampen i den kroatiske hovedstaden Zagreb. De fire første målene kom fra de tilreisende, mens Kroatia brukte seks minutter på å komme i målprotokollen.

Etter ti minutters spill hadde mannskapet til Thorir Hergeirsson økt ledelsen til 9-3. Deretter så de norske jentene seg aldri tilbake.

Halvveis ledet Norge 18-10, mye takket være at keeperveteranen Katrine Lunde stengte målet i en ti minutter lang periode mot slutten av omgangen. Vipers-stjernen hadde en redningsprosent på 41 før pause.

Lunde stengte målet

I annen omgang fikk Lunde avløsning i målet av Silje Solberg. Issy Paris-proffen klarte ikke stoppe kroatene i like stor grad som målvaktskollegaen.

Veronica Kristiansen, som fra neste sesong spiller i den ungarske storklubben Györ, ble Norges soleklare skytterdronning onsdag. Åtte mål på de første åtte avslutningene var uhyggelig sterke saker. Til slutt endte hun på ni mål.

I annen omgang slurvet de norske jentene uvanlig mye, men seieren var aldri truet.

Onsdagens kamp var den tredje i EM-kvalifiseringen for Norge. De to foregående mot Ukraina og Sveits endte begge med seier. Kroatia slo på sin side Sveits, mens de tapte for Ukraina.

Norge møter Kroatia på hjemmebane kommende søndag i Nadderudhallen.

Mørk ute - Mørk inne

Nora Mørk røk korsbåndet da hun ble skadet i mesterligakampen mot danske Nykøbing Falster i februar. Det innebærer et seks måneder langt skadeavbrekk for Györ-proffen, som ikke spiller EM-kvalkampene for Norge.

Mørk har samtidig vært i strid med ledelsen av Norges Håndballforbund etter at hennes private bilder havnet på avveie i fjor. Norges største stjerne truet med å avslutte landslagskarrieren, men nylig kom hun til enighet med håndballpresident Kåre Geir Lio om å fortsette.

Lillesøster Thea Mørk var på sin side tilbake i landslaget onsdag. I Camilla Herrems fravær (skal bli mamma) kan Larvik-spilleren stå foran et lite gjennombrudd i den norske drakta.

EM i Kroatia spilles i desember.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling