Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk stortalent (16) trener med FCK

Blir fulgt av flere europeiske storklubber.

TRENER MED STORKLUBB: Vajebah Sakor er i Danmark for å trene med storklubben FCK. Foto: Hildrupphoto.com
TRENER MED STORKLUBB: Vajebah Sakor er i Danmark for å trene med storklubben FCK. Foto: Hildrupphoto.com Vis mer

(Dagbladet): Asker har hatt noen tøffe dager etter at politiet siktet en av klubbens spillere i forbindelse med kampfiksingskandalen.

Lørdag fikk imidlertid klubben en opptur da de slo Mo hele 5-2.

Vajebah Sakor (16) scoret et av målene fra sentral midtbane i storseieren, og søndag morgen satt han seg på flyet og reiste på treningsleir med den danske storklubben F.C. København.

- Han skal trene med dem denne uka, og kommer tilbake til oss på fredag, sier Askers sportssjef Espen Falck til Dagbladet.

Sportssjefen beskriver unggutten som et usedvanlig stort talent.

- Han har utrolig god fysikk, har god balanse og alt av basisferdigheter i bunn. Det han må jobbe med er å bli mer målfarlig, og bli bedre til å komme på løp i sekstenmeteren. Han er bare 16, så det sier seg selv at han ikke er ferdig utviklet som fotballspiller, sier han.

Sakor vakte oppsikt da han debuterte for Asker i Adeccoligaen som 15-åring i fjor. Han fikk også være med på et treningsopphold i den italienske storklubben AC Milan.

- Det gikk bra, men han fikk dessverre ikke vist seg så mye fram siden de hadde mest teknikktrening framfor spill. Likevel fikk han et navn i visse kretser da de inviterte ham, og de henvendelsene vi har fått har kommet fra utenlandske klubber, sier Falck.

Sportssjefen forteller videre at Asker ikke har satt en prislapp på Sakor, men at de har kartlagt hva spillere på aldersbestemte landslag går for.

- Men veien fra invitasjon til treningsleir til en overgang er lang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media