NÆRMER SEG: Dennis Johnsen fikk sjansen for Ajax' stjernegalleri i Eredivisie i går. Foto: NTB Scanpix
NÆRMER SEG: Dennis Johnsen fikk sjansen for Ajax' stjernegalleri i Eredivisie i går. Foto: NTB ScanpixVis mer

Dennis Johnsen fikk sjansen for Ajax' stjernegalleri

Norsk stortalent byttet inn for Ajax-stjerne. Advares av sjefen

Ut gikk nederlandsk klubbfotballs beste spiller. Inn kom 20 år gamle Dennis Tørset Johnsen. Det norske Ajax-talentet nærmer seg noe stort, men fikk likevel kritikk fra sjefen.

Ajax valset over Emmen i den tredje serierunden i Eredivisie i går, anført av den enestående angrepsrekka Dusan Tadic, Klaas-Jan Huntelaar og Hakim Ziyech.

Trioen scoret fire av fem mål i 5-0-triumfen. Den tidligere Real Madrid-, AC Milan og Schalke 04-spissen Huntelaar, med hele 42 landslagsmål for Nederland, noterte seg for to av målene.

Etter 78 minutter fikk også det norske stortalentet Dennis Johnsen (20) være med på leken. Trønderen, som er født i 1998 i likhet med Martin Ødegaard, Sander Berge og Kristoffer Ajer, erstattet selveste Hakim Ziyech.

Marokkaneren, som også imponerte under sommerens fotball-VM i Russland, har vært den beste spilleren i nederlandsk fotball de siste sesongene med - hold deg fast - vanvittige 126 målpoeng på sine 184 opptredener for nederlandske klubber, inkludert europacup.

STORTALENT: Dennis Johnsen har gått litt under radaren i norsk fotball sammenliknet med de øvrige talentene fra 1998-generasjonen, men fikk i går spille ved siden av Klaas-Jan Huntelaar i Ajax' angrepsrekke. Foto: Bildbyrån
STORTALENT: Dennis Johnsen har gått litt under radaren i norsk fotball sammenliknet med de øvrige talentene fra 1998-generasjonen, men fikk i går spille ved siden av Klaas-Jan Huntelaar i Ajax' angrepsrekke. Foto: Bildbyrån Vis mer

I tre sesonger på rad har han toppet whoscored.coms objektive spillerranking, hvor han også denne sesongen har inntatt tronen.

Stjernegalleri

Dusan Tadic på motsatt kant kjenner de fleste fra tiden i Southampton i Premier League, hvor han og nåværende Liverpool-stjerne Sadio Mané, samt Graziano Pellè, var en svært giftig angrepstrio.

Konteksten er satt.

Dette sier det meste om konkurransen som Dennis Tørset Johnsen har i Ajax og forventningene som knyttes til spillerne som ikler seg den røde og hvite trøya til den nederlandske gigantklubben.

I går fikk altså den norske 20-åringen sjansen 12 minutter før slutt på stillingen 4-0 i oppgjøret Ajax til slutt vant 5-0.

Selv om Johnsen lenge gikk under radaren i Norge, i skyggen til jevngamle Ødegaard, Berge og Ajer, har forventningene til Ajax-fansen vært enorme til trønderen etter at han viste glimt av et skyhøyt toppnivå i Heerenveen.

- Trenger et spark bak

Etter kvarteret han fikk for Ajax' stjernegalleri i går, fikk han likevel en liten advarsel fra trener Erik ten Hag, ifølge anerkjente Voetbalzone.

Ten Hag skryter av Johnsens ferdigheter og potensial, men har ikke vært helt fornøyd med nordmannens sesongoppkjøring.

- Johnsen er en ung spiller som av og til trenger et spark bak, og han må lære seg hva han kan gjøre og hva han ikke kan gjøre, sier Ajax' manager.

- Han har potensialet, men må gi og ofre alt hver eneste dag. I sesongoppkjøringen har han falt litt utenfor noen ganger, mener Ten Hag.

Innhoppet for Ajax' stjernegalleri i går var likevel et steg i riktig retning for den teknisk begavede kantspilleren.

Johnsens plan

Det var ikke måte på hvilke stjernespillere den elegante kantspilleren ble sammenliknet med da han signerte for Ajax for ett år siden.

Skryten han mottok fra legendene Marc Overmars, som i dag er Ajax-direktør, og Edwin van der Sar, som i dag er konsernsjef i Ajax, var forlokkende.

Forrige sesong var imidlertid primært en sesong med juniorfotball for stortalentet.

Til Dagbladet fortalte Johnsen i fjor at han forventet å bruke et par sesonger på å spille seg inn på Ajax' førstelag.

- Det er kjempeartig å få vite at slike legender har så stor tro på meg. De har sagt mye positivt og tror jeg kan spille meg inn på førstelaget i løpet av kontraktsperioden på to-tre år. Det er målet mitt, sa Dennis Johnsen til Dagbladet.

Nå er han trolig nærmere enn noensinne.

- Nivået er veldig høyt i Ajax. Ballen går svært raskt. Jeg er imponert over nivået. Man må hele tiden være på tå hev, men jeg kommer fort inn i det. Jo mer trening jeg får, jo raskere vil jeg tilvenne meg tempoet, sa Ajax-spilleren til Dagbladet i fjor.