STOR FRAMTID: Henny Reistad er Norges store håndballtalent. I kveld må Reistad og Norge håpe på hjelp fra blant annet Ungarn mot Romania. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån
STOR FRAMTID: Henny Reistad er Norges store håndballtalent. I kveld må Reistad og Norge håpe på hjelp fra blant annet Ungarn mot Romania. Foto: Fredrik Varfjell / BildbyrånVis mer

Henny Reistad i EM:

Norsk stortalent før EM-drama: - Stoler på egne ferdigheter

Norges EM-skjebne avgjøres i ettermiddag.

  • Norge - Spania, kl. 15.45

NANCY (Dagbladet): Ingenting er avgjort før de siste kampene i hovedrunden i Norges EM-gruppe. Det eneste som er sikkert: Håndballjentene må slå Spania og deretter håpe på Ungarn-seier mot Romania.

Stortalentet Henny Ella Reistad (19) har troen.

- Ungarn kan helt klart ta seieren. Ingenting er avgjort. Vi konsentrerer oss om å vinne vår kamp, og etterpå får vi heller håpe Ungarn kan hjelpe oss, sier Reistad til Dagbladet.

- Det er ikke utenkelig at det skjer. Romania ble presset mot Spania (i går). Da kan Ungarn klare det samme, og tilogmed slå dem, sier Reistad.

Nerver

Mesterskapsdebutanten sto med null landskamper da hun ble tatt ut i EM-troppen til Thorir Hergeirsson i forrige måned. I EM har hun likevel vist seg som en profil - og i seieren mot Nederland var Reistad helt sentral. Hun startet kampen, spilte både forsvar og angrep, og endte med fire scoringer.

- Jeg må stole på egne ferdigheter og ta mulighetene som kommer. Jeg kan ikke gå ut på banen og være passiv, sier Reistad.

- Jeg var ganske nervøs før kampen (mot Nederland). Jeg fikk jo spille både forsvar og angrep, men det gikk veldig fint med en god start for laget, sier Reistad.

- Hva tenker du om at det bare er timer til neste kamp?

- Det er litt for kort tid ... Vi får bare gjøre det beste ut av det. Vi må være effektive. Det går bedre og bedre for meg. Vi skulle hatt et bedre utgangspunkt. Nå må vi bare håpe at ting går vår vei, sier Reistad.

Det spilles tre EM-kamper i arenaen i Nancy i dag. Norge og Spania åpner. Så venter Romania og Ungarn. Tar Romania poeng mot Ungarn, kan ingen teori hjelpe Norge til semifinale, men selv med ungarsk seier er Norge avhengig av riktig resultat i kveldskampen mellom Nederland og Tyskland.

Tør ikke se på

Katrine Lunde var kampens gigant mot Nederland med en oppvisning i keeperspill. For henne blir det uaktuelt å følge Ungarn - Romania på TV eller direkte på mobiltelefonen, skriver NTB.

- Jeg vil bare få beskjed når kampen er slutt, om det ble ja eller nei for oss, sier Lunde til NTB.

- Jeg tror jeg gjør som Katrine og sitter på rommet uten å følge Ungarn - Romania. Hvis den er avgjørende for oss, vil jeg bare ha sluttresultatet, sier Camilla Herrem til NTB.

Norge har fire poeng i gruppa, bak Nederland og Romania som topper med seks. Alle norske fans må nå håpe på rumensk smell i morgen.

Dette sikrer norsk semifinale.

1: Norge slår Spania. Ungarn slår Romania. Tyskland slår Nederland. Da havner fem lag på seks poeng. Norge går etter all sannsynlighet til semifinale med sin suverene målforskjell.

2: Norge slår Spania. Ungarn slår Romania. Nederland tar poeng fra Tyskland. Da får Norge, Romania og Ungarn seks poeng. Målforskjellen vil avgjøre. Ungarsk seier med tre mål samt at Romania ikke scorer mer enn 30, sender Norge videre.

3: Norge slår Spania. Ungarn slår Romania. Nederland tar poeng fra Tyskland. Da får Norge, Romania og Ungarn seks poeng. Målforskjellen vil avgjøre. Vinner Ungarn med fire mål eller mer, men ikke over helt usannsynlige 18, er Norge i semifinale.

Pulja akkurat nå: Nederland 6p, Romania 6p, Norge 4p, Tyskland 4p, Ungarn 4p, Spania 0p.