NÆRMER SEG UTLANDET: Daniel Hoelgaards strålende vårsesong har gjort at Tinkoff-Saxo er blant lagene som er interesserte i 22-åringen. På lørdag reiser han til høyden for å bli kjent med det som er et av verdens største lag. Foto: Even Emberland, www.procycling.no
NÆRMER SEG UTLANDET: Daniel Hoelgaards strålende vårsesong har gjort at Tinkoff-Saxo er blant lagene som er interesserte i 22-åringen. På lørdag reiser han til høyden for å bli kjent med det som er et av verdens største lag. Foto: Even Emberland, www.procycling.noVis mer

Norsk stortalent reiser på treningsleir med et av verdens beste lag

- De er nysgjerrige.

BOGAFJELL (procycling.no): Odd Christian Eiking (Team Joker) ble tirsdag bekreftet som Norges neste sykkelproff. Mye tyder på at lagkamerat Daniel Hoelgaard følger etter.

22-åringen reiser lørdag til Livigno for å være del av stjernelaget Tinkoff-Saxos treningssamling. Der blir han til 9. juli.

- Det er noe jeg ikke kan si nei til. Jeg skal bli kjent med laget, deler av støtteapparatet og se hvordan de driver laget.

- Ligger det en proffkontrakt i potten?

- De inviterer meg fordi de er nysgjerrige. Det er ikke gitt at jeg får tilbud om en stagiaire- eller proffkontrakt, men de synes resultatene jeg har kjørt inn så langt i år er spennende, forklarer Hoelgaard til procycling.no.

- Alle vet at han er blant de beste U23-rytterne Det er rogalendingens rekke med topplasseringer på våren som har fått profflagene til å vise interesse.

I mars og april vant han én etappe og ble fjerdemann sammenlagt i Tour de Normandie, før fem topp fem-plasseringer, deriblant en triumf, i Tour de Bretagne ga ham andreplass sammenlagt en drøy måned sendere.

I tillegg var han på pallen i La Côte de Picardie og i en massespurt i ZLM Tour.

Sportsdirektør i Team Joker Gino Van Oudenhove har lenge vært tydelig på at han forventer at den sterke spurteren forsvinner til et profflag etter årets sesong.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Alle vet at han er blant de beste U23-rytterne. Nå er det viktig at han tar seg god tid og blir kjent med de forskjellige lagene.

- Når startet dere prosessen med å finne et profflag til ham?

- Daniel viste i Bretagne og Normandie at han er klar til å ta steget. Det er viktig for oss at han får signere for et lag han har tro på selv også, og det er det vi jobber mot nå, sier Van Oudenhove til procycling.no.

Flere potensielle beilere procycling.no kjenner til at tre andre lag på World Tour-nivå har vist interesse for 22-åringen, i tillegg til Tinkoff-Saxo.

- Det er utrolig gøy og spennende å være del av prosessen og jobben mot ei proffkontrakt. Vi prøver å holde alle muligheter åpne. Det er jo ingenting som er dårlig, men det er kanskje noen lag og muligheter som er bittelitt bedre enn andre, forklarer Hoelgaard.

I fjor høst fikk han et profftilbud fra Bretagne-Séché som han avslo, da han ønsket at neste steg i karrieren skulle være til sportens øverste nivå.

 - Tinkoff-Saxo vil definitivt være et sånt steg. Det er akkurat det jeg jobber mot. Jeg ønsker å komme inn på et av de største lagene, men også et lag hvor jeg kan utvikle meg videre, som samtidig ikke har altfor mange i min posisjon slik at jeg kanskje kan få en grei rolle.

- Sett utenfra virker Tinkoff-Saxo perfekt sånt sett, men jeg vet jo ikke hvordan det er. Det er det jeg skal finne ut av på treningsleiren, sier Hoelgaard.

Les også: «Kannibalen» som vil utfordre Kristoff

Skreddersydd høst Uansett hva de forskjellige lagenes interesse måtte ende i, har 22-åringen planlagt høstsesongen med Team Joker og landslaget. Der vil han overbevise beilerne om at han er en rytter å satse på.

- Opplegget jeg har fått av Joker er egentlig skreddersydd. Det handler om å komme tilbake på nivået jeg var på under Bretagne og helst litt bedre. Jeg vil kjøre inn jevne etapperesultater og bevise at det jeg viste i vår er nivået mitt, forklarer 22-åringen.

For Hoelgaard er første ritt i andre halvdel av sesongen Tour Alsace (29. juli-2. august). Deretter går det slag i slag med EM, Tour de l'Avenir og sannsynligvis et par endagsritt før VM i Richmond, som er det største målet denne høsten.

Derfor er toppformen planlagt til USA-turen, som fort kan vise seg å være blant hans siste ritt i Team Jokers drakt.

- Vi kunne tenkt oss å beholde Kristoffer Skjerping (Cannondale-Garmin), Eiking (FDJ) og Daniel hos oss ett år til, for å spisse dem ytterligere og vinne flere ritt med dem. Men vi takker ikke nei når World Tour-lagene har så lyst og er ivrige på å signere dem. Da stoler vi på at de utvikler dem videre. Det er det som er jobben vår som et kontinentallag, forklarer Van Oudenhove.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

UTVIKLER PROFFER: Gino Van Oudenhove (til venstre) og Team Joker har sendt ni ryttere til forskjellige profflag. Daniel Hoelgaard (til høyre) ser ut til å bli den tiende. Foto: Torgeir Strandberg, www.procycling.no
UTVIKLER PROFFER: Gino Van Oudenhove (til venstre) og Team Joker har sendt ni ryttere til forskjellige profflag. Daniel Hoelgaard (til høyre) ser ut til å bli den tiende. Foto: Torgeir Strandberg, www.procycling.no Vis mer