Alexander Hagen forsvarer tittel 20. oktober i Skien

Norsk stortalent sjokkerte pappa Mayweather i Las Vegas

Møtte to boksere i verdenstoppen.

IMPONERTE: Alexander Hagen i midten imponerte stort under sparring i Las Vegas på gymen til Floyd Mayweather sr. som står til høyre for nordmannen. Fra venstre står den norske treneren Max Mankowitz, Luis Monda, Andrew Tabiti,
Alexander Hagen,
Floyd Mayweather sr., Alexander Martinsen og Mohamed
Amsalkhir. De to siste er også norske boksere. Foto: Melhus Promotions
IMPONERTE: Alexander Hagen i midten imponerte stort under sparring i Las Vegas på gymen til Floyd Mayweather sr. som står til høyre for nordmannen. Fra venstre står den norske treneren Max Mankowitz, Luis Monda, Andrew Tabiti, Alexander Hagen, Floyd Mayweather sr., Alexander Martinsen og Mohamed Amsalkhir. De to siste er også norske boksere. Foto: Melhus Promotions Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den norske bokseren Alexander Hagen (29) har sjokkert selveste Floyd Mayweather. Nå er han kommet hjem fra en treningscamp i Las Vegas. Der sparret han mot toppboksere i tyngre vektklasser som et ledd i treningen før han går i ringen i Skien 20. oktober for å forsvare sitt tittelbelte.

Og han sjokkerte altså Mayweather med sine ferdigheter. Ikke junior, men senior. Og det er ingen hvem som helst. Floyd Mayweather sr. var selv trener for sin sønn siden 2013. Junior har verdensrekorden i antall seirer med 50 på rad. Den siste kampen han vant var mot MMA-kjempen Conor McGregor 26. august i fjor.

Floyd Mayweather sr. gikk selv 35 proffkamper i sin aktive karriere. Han vant 28 kamper, 17 på knockout.

Bokset klokt

Da Alexander Hagen gikk opp i ringen mot to storboksere i stallen til Mayweather Promotions ble den meritterte treneren stum.

Alexander Hagen briljerte med klok boksing og fikk sine motstandere frustrert.

- Det var utrolig moro. Mayweather sa etterpå at jeg var en klok bokser som bokset etter hans egen filosofi. Å treffe uten å bli truffet selv, forteller Alexander Hagen til Dagbladet.

Med den filosofien satte han sitt preg på sin sønns fire siste år som verdens mest suksessrike bokser. Floyd Mayweather jr. er ansett som en av tidenes beste defensive bokser.

- He's a smart fighter, sa Floyd Mayweather sr. etter at Hagen hadde sparret først mot et av verdensmesteremnene i stallen hans.

Andrew Tabiti er en av deltakerne i storturneringen World Boxing Super Series i cruiservekt. 13 oktober går han i ringen mot russeren Ruslan Fayfer i kvartfinalen. Utgangspunktet for denne nyskapningen er at vinneren av turneringen står igjen med alle tittelbeltene og ti millioner dollar av en premiesum på 50 millioner dollar.

Fikk selvtillit

Og han skulle bruke Alexander Hagen, som veier en god del mindre som grei trening mot den storkampen. Men han fikk nok å bite i.

- Han er jo en av verdens beste. Jeg fikk mye selvtillit med meg fra den sparringen, forteller Hagen.

Med den større tro på seg selv gikk han like godt inn i ringen mot tungvekteren Michael Hunter dagen etter.

Hunter har gått 15 proffkamper. Han har vunnet 14 av dem. Det eneste nederlaget kom på poeng mot verdens nye store stjerne Oleksandr Usyk som vant den første utgaven av World Boxing Super Series.

- Det begynte rolig. Men etter hvert begynte han å bruke tyngden mot meg. Han veier 103 kilo. Men han ble frustrert da han ikke traff så mye, og jeg traff mer og mer. Det var veldig lærerikt, forteller Alexander Hagen.

Lørdag 20. oktober møter han Georgi Beroshvili fra Georgia. En lovende bokser en gang. Men mer en journeyman nå. En bokser som reiser rundt for penger og tar de kampene han kan få. Bare i år har han gått hele sju kamper. Og det venter en i Istanbul 22. september, før han skal møte en nordmann som neppe har vært bedre. Georgianeren har tapt seks av de sju kampene i år.

Beroshvili har gått hele 60 proffkamper. Han har vunnet 30, tapt 27 og bokset uavgjort tre ganger.

Møtte Beroshvili

Tim-Robin Lihaug møtte Beroshvili i 2014. En kamp Lihaug vant enstemmig på poeng i Frederiksberg i Danmark. Men georgianeren gikk altså tiden ut, over ti runder.

TUNGE KROPPSSLAG: Alexander Hagen har et godt våpen i tunge slag mot kroppen. Foto: Melhus Promotions
TUNGE KROPPSSLAG: Alexander Hagen har et godt våpen i tunge slag mot kroppen. Foto: Melhus Promotions Vis mer

- Han var ikke så dårlig. En godt trent bokser. Men han var også litt enkel. Han dekket seg og kom med harde, men single slag. Jeg tror ikke han kommer til å gå ned. Men jeg tror at Alex er en bedre bokser og vinner på poeng. Da jeg møtte Beroshvili hadde han en god del seire. Nå har hant tapt en god del på rad. Jeg vet ikke hvordan han har tatt det, sier Tim-Robin Lihaug til Dagbladet.

Det er Melhus Promotions som står for This Is My House 2 i Skien. Kevin Melhus, som selv skal bokse på det samme stevnet har stor tro på ytterligere framgang for Alexander Hagen.

- Godt miljø

- Nå er han et sted han kan føle seg vel i trygge rammer. Vi tar vare på Alex. Før måtte han bare takke ja til de kampene han ble tilbudt. Nå er målet først og fremst å bygge ham opp. Slik vi gjør med alle bokserne våre. Det er et godt miljø, sier Kevin Melhus til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Det har alltid bodd mye i Alex. Han har så mye boksing i seg som han ikke har fått ut. Nå har han det riktige teamet rundt seg og riktig promotor. Det vil bære frukter. Han har noen skikkelige slag mot kroppen. Tro meg, jeg har kjent dem. De sitter, sier Melhus.

Alexander Hagen vant en baltisk tittel i Skur 13 på Tjuvholmen i Oslo 26. mai. Det beltet skal han forsvare 20. oktober.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer