<strong>SEIRET:</strong> Fristilkjøreren Johanne Killi fra Dombås tok sin første verdenscupseier i karrieren da hun vant rennet i slopestyle i Canada søndag.
Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix
SEIRET: Fristilkjøreren Johanne Killi fra Dombås tok sin første verdenscupseier i karrieren da hun vant rennet i slopestyle i Canada søndag. Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix Vis mer

Norsk stortalent vant verdenscuprenn i slopestyle

Fristilkjøreren Johanne Killi (19) vant verdenscuprennet i slopestyle i Canada søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var Killis første verdenscupseier i karrieren. Hun var også best i fredagens kvalifisering da hun fikk 93,66 poeng i sitt heat.

I søndagens finalerunde fikk hun 88,80 poeng i sitt andre forsøk, og det var akkurat nok til å sikre seieren. Sarah Höfflin fikk 87,70 poeng i sitt åpningsforsøk, men maktet aldri å svare da Killi slo til.

– Dette er så stort, og endelig ble det seier. Dette har jeg jobbet så hardt for siden jeg begynte å konkurrere i 2015. Dette betyr alt, sa Killi etter triumfen.

Sveitsiske Giulia Tanno tok tredjeplassen med 77 poeng.

Fra før hadde Killi én annenplass og to tredjeplasser i verdenscupen.

På herresiden endte Øystein Bråten på fjerdeplass. Sveitsiske Andri Tagettli vant med 94,60 poeng, mens Bråten fikk 93 poeng i sitt beste forsøk.

Felix Usterud-Stridsberg endte på plassen bak Bråten med 90,40 poeng, mens Christian Nummedal ble nummer 13. Eirik Sæterøy og Birk Ruud klarte ikke å kvalifisere seg til finalen. Duoen endte på henholdsvis 26.- og 41.-plass.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer