Det norske talentet Martin Palumbo kan velge Italia

Norsk supertalent (17) kan velge Italia

Martin Njøten Palumbo (17) har allerede rukket å spille landskamper for både Italia og Norge. NFF sier de ikke vil jobbe med å overtale stortalentet til å spille for Norge.

TALENT: Marin Njøten Palumbo (nederst til venstre) regnes som et av landets største talenter. Lagbildet før en kamp mot Irand i fjor høst. Foto: NFF/Magnus Kolberg.
TALENT: Marin Njøten Palumbo (nederst til venstre) regnes som et av landets største talenter. Lagbildet før en kamp mot Irand i fjor høst. Foto: NFF/Magnus Kolberg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Martin Njøten Palumbo (17) er regnet som et av landets største talenter. Da han var åtte år hadde han mulighet til å velge mellom klubber som Juventus, AC Milan, Inter og Udinese. Valget falt til slutt på Udinese, hvor han nå spiller for deres G19-lag.

Med norsk mor fra Radøy og italiensk far, har Palumbo muligheten til å spille fotball for både Italia og Norge. I sommer fikk han debuten sin for det italienske G18-landslaget, hvor han scoret ett mål og hadde én assist mot Slovenia i en privatlandskamp.

Til tross for en imponerende debut ble han ikke tatt med i den neste samlingen til Italia. Da valgte 2002-modellen å prøve lykken på det norske landslaget. I september i fjor ble Palumbo tatt ut i den norske G17-landslagstroppen.

Jan Peder Jalland, som er trener for det norske G17-landslaget, lot seg imponere av midtbanespilleren ved forrige samling. Han forteller at man kunne se mye gode kvaliteter hos unggutten.

- Han er en veldig spennende spiller. Han har bra fotballforståelse, er bra teknisk og er god i lufta, forklarer Jalland til Dagbladet.

Tett dialog

Den norske treneren sier han har hatt god dialog med faren Gianluca og moren Irene over lengre tid angående Palumbo. Jalland sier at Palumbo selv og familien hadde et ønske om at han skulle spille med det norske landslaget nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer