Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Det norske talentet Martin Palumbo kan velge Italia

Norsk supertalent (17) kan velge Italia

Martin Njøten Palumbo (17) har allerede rukket å spille landskamper for både Italia og Norge. NFF sier de ikke vil jobbe med å overtale stortalentet til å spille for Norge.

TALENT: Marin Njøten Palumbo (nederst til venstre) regnes som et av landets største talenter. Lagbildet før en kamp mot Irand i fjor høst. Foto: NFF/Magnus Kolberg.
TALENT: Marin Njøten Palumbo (nederst til venstre) regnes som et av landets største talenter. Lagbildet før en kamp mot Irand i fjor høst. Foto: NFF/Magnus Kolberg. Vis mer

Martin Njøten Palumbo (17) er regnet som et av landets største talenter. Da han var åtte år hadde han mulighet til å velge mellom klubber som Juventus, AC Milan, Inter og Udinese. Valget falt til slutt på Udinese, hvor han nå spiller for deres G19-lag.

Med norsk mor fra Radøy og italiensk far, har Palumbo muligheten til å spille fotball for både Italia og Norge. I sommer fikk han debuten sin for det italienske G18-landslaget, hvor han scoret ett mål og hadde én assist mot Slovenia i en privatlandskamp.

Til tross for en imponerende debut ble han ikke tatt med i den neste samlingen til Italia. Da valgte 2002-modellen å prøve lykken på det norske landslaget. I september i fjor ble Palumbo tatt ut i den norske G17-landslagstroppen.

HØYGRAVID: Den høygravide fotballstjerna Alex Morgan vekker oppsikt. Video: Instagram/@BeastModeSoccer Vis mer

Jan Peder Jalland, som er trener for det norske G17-landslaget, lot seg imponere av midtbanespilleren ved forrige samling. Han forteller at man kunne se mye gode kvaliteter hos unggutten.

- Han er en veldig spennende spiller. Han har bra fotballforståelse, er bra teknisk og er god i lufta, forklarer Jalland til Dagbladet.

Tett dialog

Den norske treneren sier han har hatt god dialog med faren Gianluca og moren Irene over lengre tid angående Palumbo. Jalland sier at Palumbo selv og familien hadde et ønske om at han skulle spille med det norske landslaget nå.

TALENTER: Martin Palumbo nummer tre øverst fra venstre. FOTO: NFF
TALENTER: Martin Palumbo nummer tre øverst fra venstre. FOTO: NFF Vis mer

- Jeg har hatt tett kontakt med faren Gianluca. Vi har snakket om at Martin har hatt et ønske om å spille med oss, sier Jalland.

Palumbo har fortsatt god tid på å velge hvilket landslag han ønsker å representere på seniornivå. Ifølge FIFA sine regler har man mulighet til representere den nasjonen du vil opp til flere ganger før du gjør A-landslags-debuten for landet ditt.

I et intervju med BA i fjor høst forteller 17-åringen at han enda ikke har tatt en avgjørelse rundt hvilket land han vil representere.

- Jeg har ikke bestemt meg for hvilket land jeg vil spille for. Akkurat nå vil jeg prøve ut begge, og så får jeg ta avgjørelsen når jeg må ta den. Det blir et vanskelig valg, for jeg føler meg både norsk og italiensk, forteller Palumbo til BA.

Jalland sier de ikke vil jobbe aktivt med å overtale Palumbo til å velge Norge. Han mener spilleren må ta valget selv.

- Det er helt opp til spilleren selv. Vi ønsker ikke at det skal bli noe dragkamp mellom nasjonene, forteller Jalland.

Trener med A-laget

Unggutten har vært i Udinese i over sju år, og sier han trives med tilværelsen i den italienske storklubben. Han spiller for juniorlaget og får med jevne mellomrom trene med A-laget, som for øyeblikket ligger på en 15. plass i Serie A.

- Det er vel sjuende året jeg spiller i Udinese. Det er en fin klubb å være i. Jeg lærer mye, forteller han.

Palumbo flyttet til Italia fra Norge da han var tre og et halvt år. Der har han bodd siden. 17-åringen sier likevel at familien jevnlig er innom Norge og besøker gamle kjente.

- Jeg har alltid bodd i Italia, men jeg er født i Bergen og drar på sommerferie til Radøy hvert år, forteller Palumbo.

Hele Norges coronakart