Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk supertalent avslo profftilbud

Odd Christian Eiking vil ha mer erfaring først.

 SA NEI:  Odd Christian Eiking takket nei til et profflag. Foto: Kristoffer Øverli Andersen (www.procycling.no)
SA NEI: Odd Christian Eiking takket nei til et profflag. Foto: Kristoffer Øverli Andersen (www.procycling.no) Vis mer

(Procycling.no): Odd Christian Eiking (Team Joker) har hatt sitt store, internasjonale gjennombrudd i år, og det har også vekket interessen til profflagene.

Askøyværingen har likevel bestemt seg for å fortsette i Team Joker neste år.

- Det har vært mange tilbud fra andre kontinentallag, men også fra det danske prokontinentallaget (Team Cult, vår anm.), og det har vært interesse fra et annet World Tour-lag, avslører 19-åringen til procycling.no.

Team Cult er et nytt prokontinentallag fra Danmark, som blant annet har signert den svenske OL-medaljøren Gustav Larsson til neste sesong.

Mer erfaring Team Jokers lagleder, Gino Van Oudenhove, mener at å ta et år til i Norge vil være best for den videre utviklingen til den unge klatrespesialisten.

- Å utvikle unge ryttere er et prosjekt som vi vil bruke litt tid på. Vi kom frem til at det ville være lurt å bli litt sterkere og smartere før han tar steget videre. Da blir det lettere å ta steget direkte videre til et World Tour-lag når tiden kommer, sier Van Oudenhove til procycling.no.

Eiking håper også på å utvikle seg videre og vinne noen sykkelløp før han blir profesjonell.

- Jeg har jo bare vært her i et år, og det kommer allltid godt med med erfaring. Jeg har også lyst å vinne noe løp, jeg har jo ikke vunnet noe i år, sier askøyværingen.

Treningsleir med profflag World Tour-laget som har vist interesse er det franske laget FDJ.fr, hvor blant annet årets tredjemann i Tour de France, Thibaut Pinot, kjører.

- Ja, det har vært noen par samtaler med de. De ville bli bedre kjent med han og følge med på resultatene og treningen hans. Sannsynlig kommer han til å være med de på en treningsleir i løpet av vinteren. Det er en bra måte for han å komme seg videre. Da blir han kjent med de, og de blir kjent med han, og det vil gjøre det lettere for begge parter, sier Van Oudenhove.

En mulig løsning kan da være å forsøke seg på en stagiaire-kontrakt fra og med august neste år.

- Det er avhengig av hvordan han kjører første halvår, men jeg ser ikke noe problem i at han skal kunne ta en stagiaiere-kontrakt fra august, sier sportsdirektøren.

Eiking selv er også åpen for ideen.

- Ja, jeg får se hvordan det blir, men det kan absolutt være en mulighet, sier han.

Over all forventning Etter sesongslutt ser Eiking tilbake på en suksessfull sesong, der andreplassen sammenlagt i det knalltøffe etapperittet Giro Ciclistico della Valle d?Aosta er høydepunktet.

- Jeg er veldig fornøyd. Det gikk over forventning. Hvert fall med første halvdel av sesongen, siste halvdel var ikke fullt så god, sier han.

Luften gikk nemlig litt ut av ballongen mot slutten av sesongen, og selv om han tidvis kjørte sterkt i blant annet U23-VM og Tour de l?Avenir, var det tydelig at formen var litt på hell.

Det er en av de faktorene Team Joker vil analysere og forsøke å forbedre til neste år.

Det blir nok ungguttens siste år på det norske laget , for Van Oudenhove er rimelig sikker på at Eiking vil være proffsyklist i 2016.

- Det er mye som kan skje, han kan knekke kragebeinet eller skade seg, men hvis han fortsetter slik han gjorde i år og alt klaffer, så ser jeg ingen grunn til at han ikke skal være proff i 2016, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media