LIGGER GODT AN: Karsten Warholm, her under fjorårets NM. Foto: Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
LIGGER GODT AN: Karsten Warholm, her under fjorårets NM. Foto: Foto: Vidar Ruud / NTB ScanpixVis mer

Norsk supertalent med klar ledelse i tikamp i junior-EM

Karsten Warholm.

Det norske friidrettstalentet Karsten Warholm leder tikampen i junior-EM klart etter å ha vunnet to av de tre første øvelsene.

- Monsterformen er der, sa Warholm til friidrett.no etter de tre første øvelsene.

18-årige Warholm startet konkurransen med å vinne 100 meter suverent. Med tiden 10,53 var han 35/100 sekund foran tyske Daniel Sturma på annenplass.

Klart best Også i lengdekonkurransen var Warholm klart bedre enn konkurrentene. Han strakte seg til 7,66 meter, noe som var 24 cm mer enn nærmeste utfordrer Maxence Pecatte (Frankrike). Det var også ny personlig rekord for nordmannen.

Formiddagens tredje og siste øvelse var kulestøt, en øvelse som ikke er av Warholms sterkeste. Han noterte seg for personlig rekord med 12,19 meter, og havnet på 20.-plass i øvelsen.

Det var uansett nok til å beholde sammenlagtledelsen. Med 2545 poeng er han langt foran Sybren Blok på 2.-plass. Nederlenderen har 2402 poeng etter tre øvelser.

Tikampen fortsetter med høyde og 400 m lørdag ettermiddag, før de fem siste øvelsene går av stabelen søndag.

Medaljekandidat - Det var deilig å prestere og perse i kule da jeg trente det. Jeg har trent mye i nettopp klue. I dag betalte det seg, sier Warholm. 12,19 var 51 cm bedre enn hans tidligere bestenotering.

Warholm skal også løpe i finalen på 400 m lørdag. Også der er han en klar medaljekandidat. I semifinalen hadde han nest beste tid med 46,91.

På finalen på 10.000 m kappgang lørdag gikk det ikke veien for norske Fredrik Vaenga Røtnes. Med tiden 46.50,81 endte han sist av de 25 som fullførte konkurranse. Spanske Diego Garcia vant klart med 40.05,21.

(NTB)