Astmadebatten

Norsk-svensk medisinkrangel. Refser Sverige: - De er smålige. Jeg skjønner ikke hvorfor

Det svenske folk raser. Langrennslegenden Mathias Fredriksson ber Norge legge fra seg forstøverapparatene. Den norske leiren slår tilbake med harde karakteristikker.

DUELL: Det er tett og spennende mellom Stina Nilsson, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng, men den norsk-svenske duellen er vel så intens utenfor løypa. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DUELL: Det er tett og spennende mellom Stina Nilsson, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng, men den norsk-svenske duellen er vel så intens utenfor løypa. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TOBLACH (Dagbladet): Landslagssjef Vidar Løfshus rister på hodet over det han mener er manglende svensk forståelse av norsk langrenns medisinbruk. Bildet nedenfor illustrerer det Løfshus reagerer sterkt på.

- Jeg er glad jeg ikke forstår svensk, for det sies mye rart der. De har ikke skjønt luftveisdebatten og medisineringen vår. De har vært smålige hele veien og tatt på seg et lillebrorstempel. Jeg skjønner ikke hvorfor. De har jo åtte millioner innbyggere og er mange flere enn oss, sier Løfshus til Dagbladet.

- I Norge er debatten noe mer nyansert. Vi er fornøyd med retningen den har tatt i Norge, men svenskene er smålige og driver på med sitt. Det er stort sett der det kommer fra, svensker som prøver å skape drama og skape overskrifter.

Fredrikssons oppfordring

Den svenske langrennslegenden Mathias Fredriksson, som vant verdenscupen sammenlagt i 2002/03, hadde selv astma og brukte astmamedisin. Han mener Norge burde holde seg unna forstøverapparat i perioden hvor de etterforskes av granskingsutvalget.

- Mange svensker reagerer på bruken av forstøverapparat, som folk forbinder med Sundby-saken. Mange mener det er uetisk og gråsonetenkning. Det er flere svenske løpere med astma, men det er forstøverbruken som er problemet, sier Fredriksson til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer