Norsk-svenske forlater Ocean Race

Vaktsjef på piratbåten Black Pearl, Fredrik Lööf (35), forlater Volvo Ocean Race. Nå drar han hjem til Son for å trene.

Den svenske OL-seileren Fredrik Lööf fikk lite til på sjøen og mye tid på land i årets utgave av Volvo Ocean Race.

Lööf var vaktsjef ombord på den Disney-eide båten Black Pearl og teamet Pirates of Caribbean med skipper Paul Cayard. Men Lööf og de ni andre på Black Pearl måtte seile til nødhavn i Portugal etter bare ett døgn i sjøen. Nå er imidlertid båten på plass i Cape Town og forbereder andre etappe.

Mens Lööf har mønstret av for å konsentrere seg om baneseilas.

Til seilas.no sier Lööf følgende:

- Vi skal seile Miami Olympic Classic Regatta i midten av januar. Siden tar vi det litt roligere i februar-mars før det blir fullt kjør med regattaprogrammet i Europa til våren og sommeren 2006.

Lööf seiler sammen med Anders Ekström, som nå forlater America\'s Cup syndikatet «+39 Challenge» for å starte sesongen i Star, mens Paul Cayard må ut på markedet for å finne en ny vaktsjef til «Black Pearl».

Fredrik Lööf har vunnet VM i Fnnjolle tre ganger. Han har en tredjeplass i samme båtklasse som beste OL-resultat i 2000.

Nå seiler han altså i Star-klassen. Dette er i samme klasse som skipper på Brasil 1, Torben Graël, vant OL-gull i Athen i 2004, samtidig som Siren Sundby vant i Europajolle.

NØDHAVN: Black Pearl fortsetter fra Cape Town uten sin svenske vaktsjef. Han stikker i stedet til Norge. Foto: Scanpix/Ap
NØDHAVN: Black Pearl fortsetter fra Cape Town uten sin svenske vaktsjef. Han stikker i stedet til Norge. Foto: Scanpix/Ap Vis mer
BOR I NORGE: Fredrik Lööf drar til Son i Akershus for å trene.