- Jentene følte seg som hakkekyllinger

Norsk sykkelbråk: - Utrolig trist

14 av 15 jenter i ungdomsmesterskapet i landeveissykling i Asker ble nektet å sykle til mål. Etterpå ble seiersjenta fratatt triumfen. Reaksjonene er sterke. Rittleder svarer på kritikken.

ANNULLERTE SEIER: Bare én av 15 jenter fikk sykle til mål i ungdomsrittet. Etterpå ble seieren til Camilla Rånes Bye annullert. Foto: Dag Otter Johansen
ANNULLERTE SEIER: Bare én av 15 jenter fikk sykle til mål i ungdomsrittet. Etterpå ble seieren til Camilla Rånes Bye annullert. Foto: Dag Otter Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det koker i deler av Sykkel-Norge etter ungdomsmesterskapet - som tilsvarer norgesmesterskap i de yngre aldersklassene - på landevei i Lier, arrangert av Asker SK.

Bare én av jentene kom til mål: Camilla Rånes Bye fra Stjørdals Blink, som på heroisk vis kjørte solo i front til det hun trodde var seier i 16-årsklassen etter seks knallharde runder på totalt 57,6 kilometer.

Litt seinere kom imidlertid kontrabeskjeden: Både K15 og K16-klassen (kvinner 15 og 16) ble annullert - og seiersjenta mistet triumfen.

Foranledningen var at én etter én rytter ble tatt ut av rittet, fordi de ble tatt igjen av guttene som kjørte parallelt i samme løype i et - naturlig nok - betydelig høyere tempo.

- Knust

Dagbladet er kjent med at dette skapte stor forvirring, frustrasjon og vonde følelser hos flere av jentesyklistene, som aldri fikk sykle til målstreken.

- Mange var knust. Dette er rittet de trener for og høydepunktet for jentene. Sykkelsporten har en del jenter på terreng, men ikke landevei. Nå skjønner jeg hvorfor, sier Jill Jahrmann, mor til en av de mange syklistene som ble tatt ut av rittet, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer