TIL SVEITS:  Den norske sykkelkometen Sondre Holst Enger (20) skal fra høsten av sykle for det sveitsiske laget IAM. Her fra da han tok bronse i U23-VM i fjor. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TIL SVEITS: Den norske sykkelkometen Sondre Holst Enger (20) skal fra høsten av sykle for det sveitsiske laget IAM. Her fra da han tok bronse i U23-VM i fjor. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Norsk sykkelkomet valgte sveitsisk profflag

Sondre Holst Enger går til IAM.

Den norske sykkelkometen Sondre Holst Enger (20) skal fra høsten av sykle for det sveitsiske laget IAM, skriver TV 2.

Bronsevinneren fra U23-klassen under fjorårets VM er regnet som et stort talent. Enger var nylig på treningsopphold med IAM i Mallorca og følte seg godt mottatt i laget.

- Dette er et drømmescenario. Vi tror det er klokt for Sondres langsiktige utvikling å gå til IAM, sier Atle Kvålsvoll, som er sportsdirektør i Engers norske lag og har fungert som rådgiver for 20-åringen, til TV 2.

- Jeg har fulgt rådene fra Atle. I tillegg føler jeg at dette er et bra lag for meg. Hvis jeg hadde gått til et topplag, hadde jeg endt opp som hjelperytter. Her kommer jeg til å få egne muligheter, sier Enger.

IAM har status som prokontinental-lag, altså nest øverste nivå i det internasjonale sykkelsirkuset.

Enger blir lærling hos sveitserne fra høsten. Blant lagkameratene er kjente sykkelnavn som Sylvain Chavanel og Heinrich Haussler.

- Sondre er blitt veldig godt mottatt hos IAM, som ledes av min tidligere sportsdirektør Serge Beucherie. Når han blir tatt inn som stagaire (lærling) fra høsten, er det stor sannsynlighet for at han blir proff for dem fra januar 2015, forteller Kvålsvoll.

(NTB)