Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

U23-verdensmester åpner dører:

Norsk sykkellag invitert til «Bretagnes Paris-Roubaix»

Kristoffer Halvorsen med på laget.

YNDLING: En rekke europeiske rittarrangører vil gjerne ha besøk av Kristoffer Halvorsen og Joker Icopal kommende sesong. U23-verdensmesteren skal blant annet i aksjon under Tro-Bro Léon i midten av april. Der har aldri det norske laget fått innpass før. BELGA PHOTO YORICK JANSENS
YNDLING: En rekke europeiske rittarrangører vil gjerne ha besøk av Kristoffer Halvorsen og Joker Icopal kommende sesong. U23-verdensmesteren skal blant annet i aksjon under Tro-Bro Léon i midten av april. Der har aldri det norske laget fått innpass før. BELGA PHOTO YORICK JANSENS Vis mer

(procycling.no): Med U23-verdensmester Kristoffer Halvorsen med på 2017-rosteren, er det ikke akkurat vrient for Joker Icopal å få innpass i rittene de ønsker å kjøre.

Sportsdirektør Gino Van Oudenhove røper at det fremdeles jobbes iherdig med å snekre sammen løpsprogrammet, men allerede nå ser det relativt heftig ut.

Som i fjor er laget på plass under Handzame Classic og Nokere Koerse. Kanskje ikke så rart, tatt i betraktning av at kun Timothy Dupont klarte å svare på Halvorsens sluttspurt i sistnevnte ritt.

Joker får ny navnesponsor – les pressemelding fra Interspons her!

Joker-laget har også fått innpass i ritt de tidligere ikke har deltatt i:

– Vi har en spennende inngang til Tour de Bretagne. I forkant sykler vi Paris-Camembert, Tour de Finistére og Tro-Bro Leon, sier Van Oudenhove til procycling.no.

«Bretagnes Paris-Roubaix»

På grunn av sine 25 gruspartier har Tro-Bro Léon fått klengenavnet Bretagnes Paris-Roubaix.

Vegard Breen var i aksjon under 1.-1-rittet i fjor for sitt Fortuneo-Vital Concept-mannskap, men i år skal han altså i aksjon for sin norske arbeidsgiver.

Van Oudenhove forteller at han har diskutert med blant andre Svein Erik Vold og Reidar Borgersen om det skal endres mye på 2017-opplegget.

Her finner du den siste UCI-rankingen (lagene markert i gult er kontinentallag)

På UCIs siste ranking er Joker Icopal kun slått av franske Auber 93 blant kontinentallagene når det gjelder innkjørte poeng i europatouren.

Det gir laget muligheten til å stille til start i alle rittene på 2.2-nivået.

Halvorsen sykler Tro-Bro Léon

Kombinert med å ha en U23-verdensmester på laget, kunne laget gjort vesentlige endringer på opplegget.

– Men vi har ikke valgt å gjøre det slik. Vi har et balansert program som samsvarer ganske godt med det vi har gjort de siste årene. Vi skal ikke endre på alt kun fordi vi kjører med en verdensmester på laget.

– Krever arrangørene at Halvorsen skal stille?

– Noen gjør det, og vi er enige om at han skal få prøve seg under Tro-Bro Léon. Men til syvende og sist er utviklingen av Kristoffers karriere som har prioritet hos oss, ikke hva arrangørene ønsker at vi skal gjøre.

Halvorsen og Joker Icopal sesongåpner under Grand Prix Lillers den 5. mars.

Her følger rittene som foreløpige er klare ut april måned:

Mars:

5. Grand Prix Lillers

8. Grand Prix Wanzele

12. Paris-Troyes

15. Nokere Koerse

17. Handzame Classic

19. Cholet Pays-de-Loire

20.-26. Tour de Normandie

April:

7.-9: Circuit des Ardennes

11. Paris-Camembert

15. Tour de Finistère

17. Tro-Bro Leon

25. april til 1. mai: Tour de Bretagne

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling