Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk sykkelproff kritisk til arrangøren etter snøkaos

- Skjønner ikke hvorfor de lot det gå så langt.

KALDT: Odd Christian Eiking (til venstre) hadde en kald dag på sykkelen under den tredje etappen av Paris-Nice. Foto: AFP / KENZO TRIBOUILLARD
KALDT: Odd Christian Eiking (til venstre) hadde en kald dag på sykkelen under den tredje etappen av Paris-Nice. Foto: AFP / KENZO TRIBOUILLARD Vis mer

(procycling.no): Den tredje etappen i Paris-Nice ble en kald affære. Med tre grader på det varmeste og stort snøfall og isete veier på det verste, ble etappen stanset etter 93 kilometer. 

 - Etappen var rimelig fryktelig. Kald. Det var fryktelig kaldt, sier førsteårsproffen Odd Christian Eiking til procycling.no.

FDJ-rytteren forteller at han aldri har vært med på noe så kaldt tidligere. - Jeg hadde gledet meg til å sykle Paris-Nice. Men det har ikke helt blitt som jeg hadde sett for meg i "rittet mot solen", forteller 21-åringen.

Sykkelcomputeren til Eiking viste at det var to grader nede i lavlandet. Da etappen ble stanset var rytterne på vei opp den tredje av syv stigninger, Col des Écharmeaux. Toppen av stigningen var på over 700 meters høyde, og askøyværingen mener det ville vært uforsvarlig å sykle videre. 

 - Det var i hvert fall ikke mulig å sykle ned på den andre siden. Det tok lang tid før snøen forsvant, og på toppen var det masse snø og is i veien, forteller sykkelproffen.

Burde stanset det tidligere
Nordmannen er også kritisk til arrangøren, og stiller seg uforstående til at rytterne i det hele tatt startet på bakken. 

 - Jeg forstår ikke helt hvorfor vi skulle sykle opp dit. Alle visste at det ville være snø i bakken, så jeg skjønner ikke hvorfor arrangøren lot det gå så langt, sier Eiking. 

Alexis Vuillermoz veltet og måtte bryte rittet en drøy mil for det ble stanset. Utenom det gikk det hele stort sett fint for seg, og Eiking forteller at de selv tok det rolig. 

 - Når det blir sånn, så blir bare alle enige om at dette går ikke. Det skjønte arrangøren også, sier nordmannen. 

Men varmere skal det bli
Paris-Nice er det første WorldTour-rittet Eiking deltar i. 21-åringen forteller at han merker at det har vært et steg opp fra hva han tidligere har opplevd. 

FDJ-rytteren hadde i utgangspunktet sett seg ut onsdagens etappe som en god etappe for seg selv, men forhåpningene var uansett ikke for store etter at han har slitt litt med diaré.

Arthur Vichot brøt på etappen, og nordmannen forventer å ha en fri rolle de avsluttende dagene. Først skal han og resten av laget imidlertid prøve å sette opp lagets storspurter Arnaud Démare for muligheten til å ta sine andre etappeseier i årets utgave på torsdag.

Og skulle Eiking komme seg ned til Nice, har han i hvert fall noe å glede seg til.

 - Nede i Nice skal været være veldig bra. 15-16 grader og sol, forteller Eiking. 

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.