Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk syklist i skrekkvelt: – Ikke et bra syn som møtte oss

Fikk hjernerystelse og måtte sy ti sting etter velt.

BEHANDLING: Thorsen, øverst i bildet, får tilsyn av det medisinske apparatet like etter velten. Skjermdump: Eurosport Player.
BEHANDLING: Thorsen, øverst i bildet, får tilsyn av det medisinske apparatet like etter velten. Skjermdump: Eurosport Player. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Med snaut 50 kilometer igjen av Driedaagse Brugge-De Panne gikk det en stor velt på høyre side av feltet. Mens flesteparten, inkludert Line Marie Gulliksen kom seg raskt opp igjen, gikk velten hardt utover Thea Thorsen (Team Hitec Products-Birk Sport).

26-åringen ble liggende strakt ut i veikanten mens konkurrentene reiste seg, og fikk umiddelbart assistanse fra medisinsk personell. Samtidig kom også ropene om å få en ambulanse til stedet, hvor Thorsen lå nærmest livløs.

– Hun har sydd ti sting i ansiktet rundt øyet og hjernerystelse. Hun har vært gjennom veldig mye av røntgen. Hun har en stiv skulder, men det ser foreløpig ut til å ha gått bra ut ifra situasjonen, sier sportsdirektør Tone Hatteland Lima til procycling torsdag kveld.

– Nå har vi kjørt hjem fra sykehuset. Det var veldig skallebank, og hun er veldig forslått. Det er i ansiktet hun har fått skaden. Det endte fysiologisk sett bra, men det så veldig mye verre ut. Det var ikke et bra syn som møtte oss da vi kom fram til Thea. Det var veldig mye blod. Det så veldig ille ut til å begynne med, og hun var litt inn og ut av bevissthet, forteller hun.

– Det har gått bedre enn du først trodde?

– Ja, det har gått veldig mye bedre enn hva jeg trodde da jeg først så henne. Samtidig skal man alltid være forsiktig med hodeskader, sier hun.

VM: Thea Thorsen i aksjon under fjorårets VM i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
VM: Thea Thorsen i aksjon under fjorårets VM i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

– Ble stille på radioen en stund

Dermed venter det en telefon til laglege Lise Nøstvold, men Hatteland Lima sier at Thorsen uansett ikke skal kjøre noe ritt den neste uka, og forteller at 26-åringen nå er sliten, kvalm og har vondt i hodet - vanlige problemer etter en hjernerystelse.

Hatteland Lima la opp etter fjorårets sesong, og har selv vært på lag med Thorsen siden hun signerte for Hitec til 2012-sesongen. I vinter gjennomgikk hun et kurs som gjorde at hun nå har fått lisens som sportsdirektør, og har følgelig vært med på en del ritt til nå i sesongen. Likevel var det fremdeles en ganske så ny situasjon for 38-åringen.

– For min del, så er jeg ikke vant til å takle den situasjonen med å være den første på plassen foruten om legene. Det er ikke alle som takler det. Nina (Kessler) hadde falt av, så hun ble med Thea, slik at hun ikke var alene når hun kom seg til selv og hadde med seg mobil og skift.

– Det ble litt stille fra meg på radioen en stund, før jeg bare måtte koble av og fokusere på rittet videre, forteller Hatteland Lima, som betrygger seg med at utfallet ble bedre enn først fryktet.

Rittet i seg selv ble vunnet av Jolien D'Hoore, med Susanne Andersen som beste Hitec (og norske)-rytter på en 15. plass. Les mer fra rittet her.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!