Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk syklist seksuelt trakassert av sykkellegende

Jimmi Madsen legger seg flat etter å ha krenket banesyklisten Anita Stenberg.

BLE KRENKET: Anita Yvonne Stenberg ble krenket av en tidligere dansk syklist for fem år siden.
Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
BLE KRENKET: Anita Yvonne Stenberg ble krenket av en tidligere dansk syklist for fem år siden. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

Det er danske Ekstra Bladet som skriver at det norske og danske sykkelforbundet, samt Danmarks Idrettsforbund, undersøker en sak der den tidligere profesjonelle syklisten Jimmi Madsen (50) anklages for å ha krenket den kvinnelige banesyklisten Anita Stenberg (27) for fem år siden.

- Det hendte for noen år siden, men jeg har ikke turt å si det høyt før nå, sier Stenberg til Dagbladet.

Krenkelsen skal ha skjedd i Berlin på et hotell for syklister i forbindelse med et seksdagersløp, hvor Stenberg deltok. Madsen var sammen med syklist Michael Sandstød for å overvære løpet i privat regi, hevder han selv.

Partene var på hotellets restaurant da Anita Stenberg og romvenninnen bestemte seg for å gå til sengs seint på natta. Da skal Madsen ha fulgt etter de to kvinnene, selv om han ikke bodde i samme etasje som dem.

Ti minutter etter at kvinnene ankom hotellrommet, skal Madsen ha sendt flere beskjeder til Stenberg på Facebooks Messenger-app, hvor han skal ha tilbudt henne oralsex på rommet sitt. Stenberg skal ha avvist tilbudet.

Dagbladet har sett meldingsutvekslingen.

DANSESHOW: Chul Soon fra Sør-Korea er ikke som alle andre bodybuildere. Video: chul-soon. Vis mer

Legger seg flat

Madsen har seinere bekreftet påstandene og ifølge den danske avisa lagt seg helt flat.

- Jeg har sagt unnskyld. Ja, ja, ja, det har jeg, sier Madsen ifølge Ekstra Bladet. Dette bekrefter Stenberg overfor Dagbladet.

Madsen har foreløpig ikke svart på Dagbladets henvendelser.

Bestyrelsesformann i Dansk Bicycle Club, Bjarne Kratholm, freder Madsen på grunn av at den er fem år gammel.

- Hadde den vært fersk, hadde vi også ekskludert Jimmi Madsen. Det er det ingen tvil om, sier Kratholm til Ekstra Bladet.

Stenberg fryktet lenge å stå fram med historien fordi Madsen har kunne velge hvem som skal delta i et seksdagersløp i København, i tillegg til at han er styremedlem i klubben hvor hun trener.

- Han fulgte etter meg og hun jeg bodde med til heisen, og da vi kom på rommet kontaktet han meg på Facebook og inviterte meg opp til han og en annen. Jeg spurte han om han bodde i nærheten av oss, eller om han bare hadde fulgt etter oss til døra vår, sier Stenberg.

Hun forteller at hun hadde hørt rykter i forkant av episoden.

- Det var en veldig ubehagelig opplevelse. Jeg var jo veldig ny, sier Stenberg.

I HONG KONG: Anita Stenberg er for øyeblikket i Asia i anledning verdenscupen. Her med trener Kenneth Berner. Foto: Privat.
I HONG KONG: Anita Stenberg er for øyeblikket i Asia i anledning verdenscupen. Her med trener Kenneth Berner. Foto: Privat. Vis mer

Partene har seinere møttes, hvor Stenberg fikk en unnskyldning.

- Vi tok kontakt med bestyrelsen både muntlig og på mail. Han skrev til Kenneth og sa han kunne ringe meg. Kenneth sa han kunne møte oss (meg og Kenneth) på banen. Da ba jeg ham om å møte meg face to face og si tingene han skulle si. Jeg fikk en unnskyldning og et håndtrykk, men ikke noe mer. Ingen konsekvenser, som det bør få, sier hun.

Hun føler at samtalene mellom det norske (NCF) og danske sykkelforbundet (DCU) ikke har gått som ønsket.

- Jeg kjenner ikke til samtalen, men har hørt at NCF ikke var fornøyde med svaret de fikk fra DCU, sier Stenberg.

Ukultur

Generalsekretær i det norske sykkelforbundet, Eystein Thue Stokstad, bekrefter at de har mottatt saken.

- Vi står hundre prosent bak Anita i det her. Hun bor og trener i Danmark, men kom til oss med denne saken og ba om hjelp. Vi har nå sendt en anmodning til det danske sykkelforbundet og forventer at de tar tak, sier Thue Stokstad til Dagbladet.

Han opplyser at det har vært en dialog mellom det norske og danske sykkelforbundet.

- Saken ligger nå hos det danske sykkelforbundet, og vi forventer at de tar et oppgjør med en slik ukultur, sier Thue Stokstad videre.

En talsperson for Det danske sykkelforbundet sier til TV 2 at de ikke er en part i saken og at den kun ligger hos det danske idrettsforbundet

Stenberg bor og trener i Danmark. Hun konkurrerer for klubben IK Hero og ble blant annet nordisk mester i Sprint tidligere i år, skriver sykling.no.

Jimmi Madsen var profesjonell syklist fra 1993 til 2004. Han deltok blant annet i fire OL for Danmark, og var med på å ta bronse på lagkonkurransen i 1992.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media