Norsk talent (16) til storklubb

Fredrik Oppegård går til PSV.

OVERGANG: Fredrik Oppegård er klar for PSV. Foto: PSV.
OVERGANG: Fredrik Oppegård er klar for PSV. Foto: PSV.Vis mer

Vålerenga og nederlandske PSV er enige om en avtale for det 16 år gamle stortalentet Fredrik Oppegård. Han går i første omgang på utlån til Nederland, mens årets serietoer i Eredivisie har en opsjon på å kjøpe spilleren.

- Målet mitt er å spille så mye som mulig, trene hardt og vise meg fram i kamper, sier tenåringen til PSVs hjemmeside.

Venstrebacken snakket med Matthias Kjølø, som gikk fra Vålerenga til PSV i 2017, før overgangen.

- Vi er gode venner, så jeg snakket med ham om klubben. PSV er en stor klubb, og dette er høydepunktet i karrieren min så langt.

FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær roser Aaron Wan-Bissaka og Daniel James. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Kristoffer Løkås / Dagbladet. Vis mer

- Utrolig stolte

Oppegård regnes som et stort talent, og blir 17 år neste uke. Selv om de nå mister en av sine mest lovende spillere, er Vålerenga likevel strålende glad på ungguttens vegne.

- Vi er utrolig stolte av at en av våre unge spillere går til en så stor klubb som det PSV er. Vi er glade for å ha vært med på denne reisen med Fredrik, sier Ingebrigtsen i en pressemelding, og kommer også med skryt til de som har stått bak utviklingen hans.

- Jeg vil berømme klubbene han har spilt for, og da spesielt vår samarbeidsklubb KFUM hvor han kom til oss fra. Samtidig vil jeg skryte masse av vår egen utviklingsavdeling som hver dag legger ned et vanvittig arbeid for våre unge talenter. Det vi ser at så mange fra vår egen utviklingsarena nå tar steget opp og ut er et testament for den jobben de gjør, legger Ingebrigtsen til.

Følger i stjernenes fotspor

Mange norske fotballfans forbinder muligens PSV med Hallvar Thoresen, som opplevde stor suksess i klubben. Han vant tre seriemesterskap med PSV, og er fremdeles tidenes mestscorende utlending i nederlandsk fotball.

PSV er en av fotballnasjonens storheter, og tidligere har også superstjerner som Ronaldo, Patrick Kluivert, Ruud van Nistelrooy, Romario og Ruud Gullit båret den rød- og hvitstripete drakta.

I Norge har man også lang erfaring med spillere i nederlandsk fotball. De siste sesongene har Martin Ødegaard brukt ligaen til å utvikle seg videre, mens blant annet Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø fremdeles er i ligaen. Nå blir PSV og nederlandsk fotball Oppegårds utviklingsarena også.

- Vi kommer naturligvis til å følge ham tett i året som kommer. Hvis vi får ham tilbake neste sommer blir vi veldig glade for det, men hvis han blir værende blir vi enda gladere, avslutter Ingebrigtsen.

Oppegård har ti kamper og fire mål for Vålerenga 2 i Norsk Tipping-ligaen denne sesongen, og han har også landskamper for G15, G16, G17 og G18.