Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling:

Norsk talent imponerte i italiensk klassiker

Truls Korsæth (23) i brudd under Strade Bianche.

20. PLASS: Truls Korsæth ble neste beste Astana-rytter i lørdagens Strade Bianche. Her under Tour of Dubai. FOTO: Tim de Waele (©TDWSport.com)
20. PLASS: Truls Korsæth ble neste beste Astana-rytter i lørdagens Strade Bianche. Her under Tour of Dubai. FOTO: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer

(procycling.no): På de hvite grusveiene rundt Siena imponerte Truls Korsæth i det som var 23-åringens første opptreden i Strade Bianche. Astana-rytteren kom seg med i dagens brudd, og samarbeidet godt med sine bruddkamerater.

– Planen var at jeg skulle i brudd. Det er gøy når man får til det man har planlagt. Så var det også et bra brudd der vi samarbeidet ganske godt. Jeg øynet etter hvert et lite håp om at det kunne holde ganske langt, sier Korsæth til procycling.no.

Sammen med de fem andre i bruddet, Thibaut Pinot (FDJ), Jose Goncalves (Katusha-Alpecin), Marco Frapporti (Androni), Quentin Jaregui (Ag2r La Mondiale) og Simone Andreetta (Bardiani-CSF), opparbeidet nordmannen seg en luke på over fem minutter.

Den regntunge utgave av det italienske endagsrittet, som er kjent for sine gruspartier, var en ny opplevelse for den tidligere Joker-syklisten.

– Det var heftig rett og slet. Jeg var ganske fornøyd da jeg kom i mål. Det var en konsentrasjonsbragd, og du må holde fokus hele tiden. Så må du følge med hvor det er løs grus, og se opp for sølepytter. Du må følge med at det ikke er feildoserte svinger, og du må følge veien slik du gjør på asfalt. Så det er ganske heftige greier. Det var vilt, forteller Astana-syklisten.

Satt med stjernene

Flere stjerneryttere kjørte seg etter hvert opp til tetgruppa der Korsæth hang med. Greg Van Avermaet (BMC), Tom Dumoulin (Team Sunweb), Zdenek Stybar (Quick-Step Floors) og Edvald Boasson Hagen var blant navnene som fikk kontakt med bruddet. Mannen som vant lørdagens klassiker, Michal Kwiatkowski (Team Sky), kjørte seg også opp til teten.

– Det er kjempekult å sitte i en sånn gruppe. Det er gode syklister. Så det var bare å bite seg fast, ler Korsæth.

– Hadde jeg vært i enda bedre slag så hadde det vært en mulighet for meg å kjempe om en enda bedre plassering, konstaterer Lillehammer-syklisten.

På grus-sektor nummer ni måtte den temposterke Astana-rytteren gi tapt, og slapp tetgruppa. Over målstreken i Siena var Korsæth nummer 20.

– Jeg merket at jeg ble overrasket over hvor bratt det faktisk var på den sektoren. Jeg er ikke kjempe tung, men heller ikke kjempe lett. I de brattere partiene følte jeg meg ganske mye svakere enn de lettkjørte. Jeg var helt ferdig da jeg slapp teten, men jeg er veldig fornøyd med 20. plass. Det var en fin erfaring, og en annerledes erfaring.

Nest beste fra Astana

Av de asurblå Astana-rytterne var kun Luis Leon Sanchez, med sin 14. plass, over målstreken før Truls Korsæth. Da nordmannen fant veien tilbake til lagbussen var ledelsen fornøyd med jobben nordmannen hadde gjort.

– Laget var fornøyde. Jeg utførte det jeg fikk beskjed om. Sanchez på 14, var ikke helt stang inn sånn sett og Aru tror jeg krasjet. Totalt sett skulle vi gjerne vært litt høyere oppe i forhold til hvor sterkt laget vårt er, beretter Korsæth, men understreker at det ikke var noen sure miner etter målgang.

–Det var grei stemning i bussen allikevel. Sånne ritt er så uforutsigbare, så man må bare senke skuldrene og være fornøyd med å gjøre det man har blitt bedt om.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media