Eirik Brandsdal og Lotta Udnes Weng vant i Piteå

Norsk talent slo Kalla. Brandsdal vant og nærmer seg OL-billett

Eirik Brandsdal viste god, gammel form da han vant dagens viktige klassisk sprint i Piteå. Dermed styrket han sine egne OL-sjanser betraktelig. I kvinneklassen imponerte 21 år gamle Lotta Udnes Weng med å sette Charlotte Kalla på plass.

TIL TOPPS: Eirik Brandsdal, her etter seieren i Drammen i fjor, jublet for seier i Piteå i dag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TIL TOPPS: Eirik Brandsdal, her etter seieren i Drammen i fjor, jublet for seier i Piteå i dag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagens klassisk sprint i Skandinavisk Cup i Piteå er ett av fem uttaksrenn til OL-sprinten i Pyeongchang, sammen med sprintene i Ruka, Lillehammer, NM og Planica.

Dagens renn teller følgelig mer enn en sprint i Tour de Ski når det gjelder OL-uttaket til den korteste distansen i langrennssirkuset, i hvert fall for de norske sprintherrene.

Petter Northug valgte likevel ikke å stille til dette rennet og går heller «all in» på rennene under ski-NM på Gåsbu neste uke og den påfølgende verdenscuphelga i Planica.

I stedet benyttet andre norske langrennsløpere muligheten til å styrke sine OL-aksjer i de svenske skoger i formiddag.

Udnes Weng slo Kalla

Anna Svendsen leverte en sensasjonelt god prolog da hun utklasset selveste Charlotte Kalla med 5,71 sekunder.

I kvartfinalen var hun også helt suveren, gikk ifra konkurrentene og vant sitt heat med godt over tre sekunder. Lista var lagt skyhøyt, og 27-åringen måtte ta på seg favorittstempelet.

Svendsen vant også sin semifinale og kvalifiserte seg for finalen sammen med Charlotte Kalla, Lotta Udnes Weng, Jonna Sundling, Maja Dahlquist og Jonna Matintalo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer