Norsk tap etter sterk sluttspurt

- Vi kan fortsatt gå videre, sier Gunnar Pettersen.

KIEL (Dagbladet.no): Norge - Ungarn 22-25. Med kveldens seier har Ungarn allerede vunnet den norske VM-gruppa, og de får med seg to poeng inn i mellomspillet.

Kvelden ble imidlertid ikke helsvart for Norge.

Danmark klarte «bare» slå Angola med 19 mål, og Norge kan dermed gå videre med uavgjort mot danskene i morgen.

- Det var viktig at vi fikk tilbake moralen ettervhert. Ellers kunne det rast, og da hadde vi vært helt ute. Nå ble det bare tre mål, og da er det fortsatt mulig å gå videre, sier Gunnar Pettersen til TV 2.

Da vil den totale målforskjellen telle, og Norge har sju flere plussmål enn danskene.

Knalltøffe dueller

Det lå an til en knalltøff kamp mot ungarerne, som har en bakspiller på 209 centimeter og en strekspiller på 115 kilo, og det ble en skikkelig håndballkrig.

Både Kristian Kjelling og Kjetil Strand gikk i bakken etter å ha fått seg smeller i ansiktet, og Børge Lund fikk bare med seg et drøyt kvarter av kampen.

MISTET LUND: Halvveis i første omgang, Norges nøkkelspiller Børge Lund vist ut for resten av kampen. Foto: Scanpix
MISTET LUND: Halvveis i første omgang, Norges nøkkelspiller Børge Lund vist ut for resten av kampen. Foto: Scanpix Vis mer

Han tok tak i skuddarmen til Laszls Nagy, og fikk direkte rødt av dommerne.

- Jeg tar armen hans, og det er utvisning. Men direkte rødt kort? sier Lund til TV 2, og legger ikke skjul på at han er uenig i den avgjørelsen.

Fem minutter før slutt fikk også Ferenc Ilyés beskjed av dommerne om å sette seg på tribunen, og seinere fikk Nagy også rødt.

Stor keeper

I tillegg til tøffe utespillere, hadde Ungarn en keeper som tidvis drev norske spillere til frustrasjon.

Serbiskfødte Nenad Puljezevic, som ifølge TV 2 fikk ungarsk pass rett før VM og spilte sin tredje kamp for Ungarn, reddet det utroligste.

- Han er jo god, han var avgjørende mot Danmark også. Men vi skyter jo der han er god. Vi skyter jo opp, sier Gunnar Pettersen.

Johnny Jensen var svært oppgitt etter kampen. Han var frustert over tapet og over det norske angrepsspillet.

Norsk tap etter sterk sluttspurt

- Det var helt ræva. Vi skyter dårlig og gjør for mange feil. Vi spiller ikke sånn som kan og skal framover, sier Jensen til Dagbladet.no.

Kristian Kjelling synes også at det er like mye Norges egen skyld at Puljezevic så god ut.

- Jeg skyter dårlig, og da redder han, sier Kjelling.

Kontringsspillet uteble

Selv om de norske gutta så heltente ut før kampstart kom ungarerne til mange avslutninger fra 6-7 meter.

Steinar Ege hadde lite å stille opp med, og klarte ikke hindre at Ungarn gikk til pause med en tremålsledelse. Den ledelsen økte de med et par mål i starten av 2. omgang, og da var det lite som tydet på at Norge skulle klare å snu dette.

Bortsett fra Frank Løke da, som kjempet som han pleier på streken. Han ble norsk toppscorer med sju mål og skaffet i tillegg fire straffer og sørget for fire ugarske utvisninger.

Ble svært spennende

Og Norge klarte å kutte ned ledelsen til to mål, da det gjensto under to minutter av kampen.

Da kokte det i Ostseehalle, og Steinar Ege reddet en straffe når det var igjen 70 sekunder. Dessverre scoret Ungarn like etterpå, og i det neste angrepet bommet Alexander Buchmann først på en straffe og så på returen.

Planen til Norge besto blant annet av et solid forsvarsspill som skulle legge et grunnlag for mange kontringer. Det ble det lite av, og da ble Ungarn for sterke - for det ble for mange norske bomskudd.

- Vi brenner 12-13 hundreprosentsjanser. Setter vi halvparten av dem vinner vi kampen, sier Preben Vildalen til Dagbladet.no.

Han er er passe fornøyd med den defensive biten.

- Målet var å slippe inn 24 mål eller mindre, og da er jo 25 baklengs greit nok.

GULLJENTER PÅ TRIBUNEN: Katja Nyberg og Gro Hammerseng fikk med seg kampen mot Ungarn fra tribunen. - Dette var mitt første herremesterskap. Det var veldig artig og med stor stemning i hallen, sier Gro Hammerseng til NTB.
EGE TILBAKE: Men Norges førstekeeper Steinar Ege ble stilt i skyggen av Ungarns keeper Nenad Puljezevic.