FIRE AV FEM:  Nora Mørk scoret fire av Norges fem først mål i tapet for Polen i Golden League.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FIRE AV FEM: Nora Mørk scoret fire av Norges fem først mål i tapet for Polen i Golden League. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Norsk tap for Polen i Golden League

Dårlig start på VM-sesongen.

Norge har mye å rette på etter at VM-sesongen ble innledet med et 26-27 tap for Polen i Golden League torsdag.

Det var nærmest bekmørkt det første kvarteret. Seiersvante norske spillere var bare en skygge av seg selv. Ingenting stemte verken defensivt eller offensivt. Norge hadde bare gjort tre mål etter halvspilt første omgang.

Nora Mørk scoret fire av de fem første Norge-målene.

Det bedret seg utover i omgangen, men samtidig var ikke det norske forsvarsspillet så solid som tidligere utgaver. Thorir Hergeirsson valgte en litt for offensiv variant som ga de polske spillerne veldig mye rom.

Tapte duellene Etter 25 minutter var stillingen 9-9, men det polske laget ledet av danske Kim Rasmussen stakk ifra og ledet med to mål til pause.

Den norske helten fra EM-finalen, Linn-Kristin Riegelhuth, hadde sin første avslutning tidlig i annen omgang.

De polske jentene hadde derimot fått blod på tann og fikk det svært lett mot et forsvar som ikke klarte å ta duellene. Norge ble ryggende og ga fortsatt de polske skytterne svært mange muligheter. Etter sju minutter sto det 13-18 på resultattavla.

Anført av Frankrike-proffen Stine Bredal Oftedal klarte de norske jentene derimot å ta grep. Laget kom à jour på stillingen 20-20 med halve omgangen igjen.

Kom ikke foran Norge klarte aldri å komme seg foran Polen i målprotokollen i løpet av kampen, og plutselig var motstanderen igjen tre mål foran etter den flotte norske opphentingen.

Da det var fire minutter igjen av kampen klarte Hergeirsson utvalgte å ta seg opp til 24-24. Det polske laget ga imidlertid aldri ifra seg initiativet, og etter et par offensive feil fra de norske spillerne dro de ifra til 27-26.

Norge møter Danmark lørdag og vertene Frankrike i Besançon søndag.

(NTB)