Norsk tap for Polen

Norge dominerte det meste av kampen, men ble slått så klart som 2-5 av Polen under firenasjonersturneringen fredag.

Nordmennene var det førende laget i to og en halvperiode, men til tross for spillemessig overlegenhet lå de hele tiden under i antall mål. De norske iskrigerne vant skuddstatistikken så klart som 41-22.

Førsteperioden ble helt og holdent norsk. De dominerte i ett og alt unntatt målprotokollen, hvor polakkene tok føringen med 1-0 i et overtallsspill helt mot slutten av perioden.

Før det hadde Pål Johnsen kommet alene med den polske keeperen to ganger, og Martin Knold en. Men ingen av dem klarte å overliste Tomasz Jaworski i det polske målet. Også Per Åge Skrøder hadde et par fine muligheter.

I midtperioden var den norske dominansen enda større og nordmennene fikk tidlig uttelling da Vålerenga-backen Lars Erik Lund klarte å overliste den polske målvakten med et godt skudd fra distanse.

Selv om nordmennene hadde pucken mest og i store perioder presset på mot det polske målet, uteble scoringene. Og nærmest som vanlig blir norske spillere hardt straffet når de gjør feil. For i undertall klarer polakkene igjen å ta ledelsen snaue fem minutter før perioden var over.

I sluttperioden utlignet Trond Magnussen, men gleden ble kortvarig og da polakkene gjorde 3-2 og 4-2 ble alt beksvart for Roy Johansens mannskap.

4-2-målet kom etter en gedigen tabbe av målvakt Bjørge Josefsen. Vålerenga-keeperen fikk imidlertid vanskelig kamp med få skudd innledningsvis.

Lørdag står Østerrike for tur for de norske spillerne. Østerrike slo Hviterussland med 3-2. Søndag er Hviterussland norsk motstander.

NTB

TAPTE: Bjørge Josefson og Martin Knold klarer ikke å stoppe pucken fra å gå i mål og gi Polen ledelsen 2-1 i fredagens ishockeylandskamp i Asker.