Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk tap i tysk fest

Pølser og øl. Sparkepiker og fotball på storskjerm og nesten 9000 på tribunen. Serieleder Hamburg mot «norske» Flensburg.

HAMBURG (Dagbladet): Toppkampen i Bundesliga ble akkurat så tett og dramatisk som den skulle være. Ei stund. For selv ikke Johnny Jensens fighterinstinkt eller Glenn Solbergs kløkt var nok mot serieleder Hamburg.

-  Jeg hater å tape, hater det, sier Johnny Jensen til Dagbladet etter kampen.

Det var lett å se at han snakket sant. Hele mannen var en studie i skuffelse, forbannelse og smerte.

For passive

Jensen ble «tvunget» til å spille med en vond høyre legg. For å dra med seg resten av laget, banke inn litt aggressivitet og fandenivoldskhet. Han prøvde, men fikk ikke medspillerne til å tenne.

-  Ja, det er skuffende. Det virker som om det er noe i veien med mentaliteten. Vi blir for passive i lange perioder. Lar Hamburg gjøre som de vil. En må ikke nødvendigvis være smart for å vinne håndballkamper. Men en må være aggressiv. Det var vi ikke i dag. Vi lot jo en liten dært fra Hamburg score flere enkle mål.

-  Kanskje er vi for ovenpå etter forrige sesong. Uansett, slikt skal ikke skje, sier Johnny som i kampprogrammet har som mål å «vinne en tittel».

Sist sesong ble Flensburg mester.

Så langt i år er de allerede fire poeng bak Hamburg.

-  Det er tidlig å komme så langt bak. Det blir nok litt snakk på kammerset nå. Men, kanskje dette kan vekke oss, sier han.

Glenn Solberg spilte nok en solid kamp som playmaker. Iskald og uten en eneste feilpasning. Til liten nytte.

Folkefest

-  Vi var gode i første omgang, da vi ledet med flere mål. Etter pause mistet vi taket på det, klarte ikke å ta forsvaret deres, sier Glenn Solberg til Dagbladet.

-  Men dette er ingen krise. Å tape borte mot serielederen er noe som kan skje. For 9000 hjemmefans var kampen derimot perfekt. Øl, pølser, høyt støynivå og Juventus-Bayern München på storskjerm på bakrommet gjorde håndballkampen til langt mer enn et idrettsstevne.

-  Det er slik det er her nede. Interessen for herrehåndball er enorm. Derfor blir det slike folkefester stadig vekk, sier Jensen.

-  Og derfor er det fryktelig gøy å holde på med dette.

-  Men ikke akkurat i dag.

BAKPÅ: Flensburgs Johnny Jensen fyrer løs mot Hamburg-målet med Glenn Solberg som tilskuer. Tapet sendte laget fire poeng bak serielederen. - Det er tidlig å komme så langt bak. Det blir nok litt snakk på kammerset nå, sier Jensen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media