Norsk tennisbragd: - Helt sinnssykt

Casper Ruud (22) leverte strålende tennis da han slo verdensfemmer Stefanos Tsitsipas i Madrid. Nå venter Alexander Bublik i kvartfinalen.

TIL KVARTFINALE: Casper Ruud (22) leverte strålende tennis da han slo verdensfemmer Stefanos Tsitsipas i Madrid. Video: Discovery+ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Casper Ruud - Stefanos Tsitsipas 2-0 (7-6,6-4)

Det var spådd å bli en svært tøff kamp for Casper Ruud da han møtte verdensfemmer Stefanos Tsitsipas i ATP-turneringen i Madrid.

- Det blir tøft. Han er nok i sitt livs form. Han har nok mest press på seg, men jeg skal gi han en god fight, sa Ruud i et intervju vist på Eurosport før matchen.

Og for en fight Ruud ga grekeren. Etter å ha vunnet det første settet etter tiebreak, kunne nordmannen sikre seg karrierens største seier ved å vinne det andre settet.

Etter å ha brutt Tsitsipas i det sjuende gamet, skulle Ruud serve hjem seieren. Da Tsitsipas slo siste ballen ut, kunne nordmannen strekke hendene i været og juble for karrierens største bragd.

- Sett han bedre

Ruud var strålende fornøyd etter seieren.

- Det var en ny god match fra min side. Jeg har sett han spille bedre enn han gjorde i dag. Han slår noen litt lengre feil tilbake, men jeg tar alt jeg kan få, sier Ruud til Eurosport og fortsetter:

-Det er jevnt hele veien i første set, og så spiller jeg det inn i tiebreak. Det var viktig å vinne det første settet.

Nå venter Alexander Bublik i kvartfinalen.

- Det blir en interessant match. Han kan slå de villeste slag. Han går for mange utrolige slag, og klarer mange av dem. Jeg må være forberedt på alt mulig. Han er ingen typisk grusspiller, men har gjort det bra her. Han er åpenbart i god form, sier Ruud.

- Dette er det sjukeste jeg har vært med på siden ungene mine ble født, sier en entusiastisk Espen Tvedt i Eurosports studio.

- Jeg sitter her og er svimmel, jeg holdt på å kaste opp i kaffekoppen. Det er et eventyr vi er vitne til som mangler sidestykke, fortsetter Tvedt.

Tiebreak

Begge spillerne virket naturligvis skjerpet og fulgte hverandre tett i det første settet. Ruud åpnet med å vinne sitt første servegame, og det samme gjorde også grekeren.

I det femte gamet var det en svært offensiv Ruud vi fikk se. Etter flere gode førsteserver var han tidlig framme ved nettet, og kunne ta hjem det femte gamet og gå opp i 3-2-ledelse i åpningssettet.

De to 22-åringene fortsatte å følge hverandre tett. Ved å vinne alle sine egne servegame, måtte det første settet avgjøres i tiebreak. Førstemann til sju poeng.

Der var Ruud sterkest, og tok hjem det første settet. Til full begeistring fra Tvedt i Eurosport' studio.

- Dette er for drøyt, rett og slett. Dette er helt sinnssykt, uttalte han.

Midtveis i det andre settet kom kampens lengste ballveksling. Etter 19 ballvekslinger tok Ruud poenget, og kunne seinere bryte grekerens servegame.

Ruud vant det påfølgende settet, og skulle serve hjem seieren. Da Tsitsipas var litt for hard på labben og sendte ballen ut, kunne Ruud juble for karrierens største skalp.

Ingen hvem som helst

Det var ingen hvem som helst nordmannen skulle få bryne seg på i torsdagens kamp. Tsitsipas er ranket helt oppe på en femteplass på ATP-rankingen, og spilte finale mot Rafael Nadal i Barcelona seineste forrige helg.

Grekeren tapte kampen, men vant karrierens hittil største seier da han for to uker siden vant ATP Masters 1000-turneringen i Monte Carlo.

Fredagens kvartfinale sendes på Discovery+. Det gjør også Ruuds store mål denne sesongen, Roland Garros. Grand Slam-turneringen starter 24. mai.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer