OSLO  20150817.
Casper Ruud i aksjon under NM i Tennis på Frogner i Oslo mandag ettermiddag
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
OSLO 20150817. Casper Ruud i aksjon under NM i Tennis på Frogner i Oslo mandag ettermiddag Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Norsk tennistalent om satsinga: - Jeg har aldri vært på fest

Casper Ruud spiller NM denne uka.

Casper Ruud ofrer mye for å bli blant verdens beste tennisspillere. Denne uken skal 16-åringen forsvare NM-tittelen før han sikter mot kvartfinale i US Open for juniorer.

Tennistalentet er ranket som nummer 15 i verden blant spillerne under 18 år. Bak rankingposisjon ligger det mye hardt arbeid og unggutten lever ikke som en vanlig ungdom. Det har han ingen problemer med.

- Jeg har aldri vært på fest, aldri drukket og prøver å begrense tiden jeg er med venner slik at jeg ikke legger meg for sent. Festinga for jeg ta når jeg er best i verden, sa Ruud på en pressekonferanse mandag.

NM-tittel Denne uken arrangeres norgesmesterskapet i tennis for seniorer i Frognerparken. Ruud spiller, mens Norges best rankede spiller for seniorer, Viktor Durasovic, deltar ikke ettersom han spiller en internasjonal turnering. Likevel er kvaliteten større enn på lang tid.

- Norsk tennis har en oppsving. Vi bygger mange haller og flere begynner å spille tennis. De blir inspirert av hva Casper og Viktor presterer. Vi har elleve profesjonelle spillere på herre- og kvinnesiden, sa idrettssjef i Norges Tennisforbund, Øyvind Sørvald.

Ruud ble den yngste til å vinne NM i fjor. Selv om Durasovic ikke stiller, blir det ingen enkel oppgave å forsvare seieren fra i fjor.

- Det er fortsatt mange gode spillere med. Det blir nok en del tøffe kamper fra i morgen. Man må ta alle poeng seriøst, for det blir ingen «walk in the park», sier Ruud til NTB.

US Open To dager etter NM-finalen på torsdag, reiser Ruud til USA for å begynne oppkjøringen mot årets siste Grand Slam-turnering for juniorer. I Roland Garros og Wimbledon kom han til tredje og annen runde i den individuelle turneringen. I London ble det kvartfinale i double.

- Jeg reiser til USA lørdag for å spille en turnering der, og så til Montreal. Etterpå begynner US Open, der jeg håper på en kvartfinale. Grand Slam var litt nytt for meg i Frankrike, mens det ble litt mer «normalt» i England, sa Ruud. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram