Norsk tennistalent til semifinale

Det unge norske tennistalentet Stian Boretti har spilt seg fram til semifinalen i en mindre ATP-turnering i Latvia.

19-åringen fra Nesodden utenfor Oslo har i løpet av sommermånedene imponert stort på tennisbanen, og siden mai har han spilt seg opp fra en plass blant de 1100 beste i verden til blant de 600 beste.

Gode takter

Det er fortsatt et stykke fram til de beste tennisspillerne, men Boretti følger et klatremønster på verdensrankingen som er svært likt det de aller beste tennisstjernene fulgte da de var yngre, og mindre erfarne. Det lover godt for Boretti, som var blant de 60 beste i verden av juniorspillerne.

  • Stian Boretti er seedet som nummer åtte 10 000 dollar turneringen. I dag slo han ut krotiske Ivan Cinkus, som var seedet som nummer to i turneringen. Boretti vant først sett 6-4, og ledet 1-0 i andre sett da kroaten ga seg.

Klatrer videre

Så langt i turneringen har nordmannen sikret seg fire ATP-poeng, noe som fører han omtrent opp ytterligere 50 plasser på ATP-rankingen når den offentliggjøres på mandag i neste uke. Borettis deltagelse i Future-turneringen i Latvias hovedstad Riga er foreløpig den første mindre ATP-turneringen han deltar i, og nå har han altså nådd semifinalen. Der møter han Mariusz Fyrstenberg fra Polen fredag.

SLÅR SEG OPP: I det stille er Stian Boretti i ferd med å slå seg oppover tennis-rankingen.