Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk Tipping åpner for å endre oddsen

Fra og med i dag åpner Norsk Tipping for å kunne endre den oppsatte oddsen. - Ren markedstilpasning, og første skritt mot å bli en nettbookie, tror daglig leder i Ladbrokes Norge, Bent Svele.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag kommer Norsk Tipping med nok et nytt program for oddsen. I kamp nummer 1 får du 3,35 ganger pengene på å spille borteseier. Når du kommer til kommisjonæren risikerer du at oddsen er forandret.

Produktsjef for sportsspill i Norsk Tipping, Asbjørn Nilsen, sier til Dagbladet at dette gjøres for å minske mulighetene for at en kamp blir stengt for spill.

- Vi måtte stenge kombinasjonen Strindheim/Tromsdalen i sommer grunnet mye spill, men med vårt nye konsept vil vi kunne senke oddsen slik at kombinasjonen fortsatt er spillbar, sier han.

Nilsen utelukker imidlertid ikke muligheten for at kamper fortsatt blir stengt for spill.

Avtalt spill

- I CL-kvalifiseringen mellom Skopje og Moskva ble det antydet at det var avtalt spill. Både vi og de fleste bookmakerne stengte denne kampen for spill. I slike tilfeller vil det fortsatt være aktuellt å stenge en kamp helt for videre spill, forteller Nilsen.

På spørsmål om Norsk Tipping vil gjøre som Dansk Tipstjeneste gjorde da de åpnet for muligheten til å endre oddsen, nemlig å øke tilbakebetalingsprosenten fra 80 % til 87 %, sier Nilsen at dette er det overhodet ingen planer om på Hamar.

- Vi har et godt produkt, og vi tror spillerne er fornøyd med det vi leverer, sier Nilsen til Dagbladet.

- Om det tar ett eller tre år før NT blir tvunget til å øke sin premieandel, vet jeg ikke, men det kommer garantert til å skje.

Daglig leder i NordicBet Jan Svendsen er klar når han får høre om NTs planer.

- Skal du overleve på det stadig økende spillmarkedet, er du avhengig av at så mye som mulig av innsatsene kommer kundene til gode, og da nytter det ikke å argumentere med sikkerhet og flere penger tilbake til norsk idrett, sier Svendsen til Dagbladet.

Markedstilpasning

Både Bent Svele og Jan Svendsen er skråsikre på at dette er det eneste riktige for Norsk Tipping å gj øre.

- Vi i Ladbrokes har et minst like strengt reglement å forholde oss til i England som NT har her hjemme. Skal NT fortsette å tilby oddsen må de tilpasse seg de nye forholdene i markedet, sier Svele.

Han tror imidlertid at NT kan få et problem med kommisjonærene hvis nettsatsingen blir mer profilert og sterkere.

- Det er kommisjonærene som har bygd opp den sterke grunnvollen som vi nå ser på Hamar, og NTs strategiske valg i framtiden kan bærøre levebrødet til mange av disse.

Mye usaklig kritikk

- Norsk Tipping står i en særklasse i Norden allerede i dag, og de er klart det selskapet som mest aktivt ønsker å tilpasse seg markedet.

NordicBets Jan Svendsen er full av respekt for statsbedriften på Hamar og sier at de ser på NT som en av sine virkelige seriøse konkurrenter.

- Den kritikken NT får for å stenge kamper og for å gi dårlig odds, har veldig ofte lite rot i virkeligheten. Det er et stort marked der ute, og de fleste av oss kan spille hvor vi vil, og kjøpe der hvor prisen er best, sier Svendsen.