Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk Tipping lanserer Liveoddsen

I forbindelse med EM gir Norsk Tipping norske oddsspillere mulighet til å spille på fotball-, håndball og hockeykamper mens kampen pågår. Du kan prøve nå!

Sen utligning: Haugesund spilte 1-1 hjemme mot Hønefoss i går. Med 11 mot 10 mann så det ut som hjemmeseieren var trygg, men i siste ordinære spilleminutt utlignet Hønefoss ved Riku Riski. Det hadde gitt gode penger for de som spilte uavgjort på Liveoddsen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Sen utligning: Haugesund spilte 1-1 hjemme mot Hønefoss i går. Med 11 mot 10 mann så det ut som hjemmeseieren var trygg, men i siste ordinære spilleminutt utlignet Hønefoss ved Riku Riski. Det hadde gitt gode penger for de som spilte uavgjort på Liveoddsen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

Live oddstipping er en fascinerende måte å spille på, der du satser på forskjellige hendelser i kampene mens de spilles. Det kan være for eksempel på hvem som vinner, hvilket lag som scorer neste mål, hvor mange mål det blir i kampen totalt og en rekke andre hendelser. Oddsen oppdateres kontinuerlig. Tilbakebetalingsprosenten ligger på rundt 90 prosent.

Du kan altså sitte foran TV-skjermen med en PC eller annen dings tilknyttet Internett og spille mens du ser kampen, eller direkte fra stadion!

Hvor godt «leser» du kampene?
Er du flink til å lese utviklingen i kampene og ane hva som skjer videre er live oddstipping trolig noe for deg. Har du mange ganger sittet med en følelse av at «nå utligner bortelaget rett før slutt» kan du gjøre gode penger på å tippe uavgjort mens hjemmelaget leder, og «ligger det et mål i luften» er det bare å fyre opp PCen. Liveoddsen kan du bare spille over nett, og det er en kort forsinkelse når du leverer spill for å ta høyde for at TV-sendinger ofte er litt forsinket mellom arenaen og det man ser på skjermen.

Du kan prøve nå
Liveoddsen er i en testfase og lanseres ikke offisielt før til EM, men Norsk Tipping har diskret åpent for spill og du kan prøve allerede i dag!

denne linken kan du spille helgens kamper, ikke minst på Norge — England i morgen.

Hvis du lurer på hvordan du skal få Internett-konto hos Norsk Tipping, så kan du få det her.

Sunn spilling
Det er lett å bli revet med når man spiller mens man ser kampene, og betenkningstiden er kort. Som alltid er det viktig å følge de gylne regler for all form for gambling, nemlig ikke å spille for mer enn man har råd til å tape. Det smarteste er å bestemme seg for en sum på forhånd, og stoppe når den er borte. Her får du fin hjelp av Norsk Tipping. Før du leverer ditt første spill på LiveOddsen, må du sette dine personlige innsatsgrenser for spill, og disse får du ikke overskride. Du kan også stenge deg selv ute i 24 timer ved å bruke en «pauseknapp».

Med den vanlige sunne fornuft er Liveoddsen en meget underholdene og potensielt lønnsom spilleform!

Drogba-drama: Chelseas Didier Drogba utligner like før slutt i Champions League-finalen mot Bayern München 19. mai. Foto: EPA/THOMAS EISENHUTH
Drogba-drama: Chelseas Didier Drogba utligner like før slutt i Champions League-finalen mot Bayern München 19. mai. Foto: EPA/THOMAS EISENHUTH Vis mer

Sikre overskuddet; strategisk bruk av Liveoddsen
I visse tilfeller kan Liveoddsen også brukes til å sikre profitt på dine Langoddsen-spill om du ønsker dette.

La oss for eksempel si at du har levert et Langoddsen-spill på at Molde slår Rosenborg til 2 i odds. Du har satset 100 kroner. Med bare fem minutter igjen leder Molde 1-0, men har to mann utvist og Rosenborg ser stadig hvassere ut. På Liveoddsen får du nå 5 i odds på uavgjort og 10 på borteseier. Setter du 40 kroner på uavgjort og 20 på borteseier er du nå sikret et overskudd på denne kampen uansett hva som skjer.

Klarer Molde å holde ledelsen vinner du 200 kroner på Langoddsen, og går med 40 kroner i overskudd totalt. Utligner Rosenborg vinner du 200 kroner på Liveoddsen, og går også med 40 kroner i overskudd totalt, og det samme gjelder hvis Rosenborg scorer to mål på slutten og vinner.

Ulempen med dette er selvsagt at du risikerer å «vanne ut» gode verdispill på Langoddsen, samtidig er det sjelden feil å gå med overskudd.

Flere strategier for Liveoddsen
Liveoddsen handler i stor grad om å lese kampene slik de utspiller seg, men det går likevel an å forberede seg på forhånd. For eksempel vil det alltid være lag som i perioder går tom for krefter på slutten, eller har som strategi å åpne veldig aggressivt. Dette kan være viktig informasjon å ta med seg hvis man ønsker å spille «live».

Jeg vil komme tilbake til hvordan forberede seg best mulig til spill på Liveoddsen, og se på ulike strategier for denne type oddsspill.

Jeg har analysert flere av kveldens kamper på både Lang- og Liveoddsen; ta en kikk og lykke til!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media