STENGT: Tippekommisjonæren i Oslo sentrum blir stengt etter siktelsen av innehaveren i går. Foto: Christian Monge Hugsted
STENGT: Tippekommisjonæren i Oslo sentrum blir stengt etter siktelsen av innehaveren i går. Foto: Christian Monge HugstedVis mer

Norsk Tipping stopper spillsalget til den siktede i Oslo

- Ser alvorlige brudd på kommisjonærkontrakten.

(Dagbladet): Norsk Tipping har besluttet å midlertidig stoppe virksomheten til tippekommisjonæren som er siktet i forbindelse med kampfiksingssaken.

Tippekommisjonæren, som ble arrestert i går samtidig som politiet gikk til aksjon mot tippekiosken hans i Oslo sentrum, ble varetektsfengslet i to uker i Oslo Tingrett i dag.

I en pressemelding forteller Norsk Tipping at de nå stopper det aktuelle kommisjonærvervet midlertidig. Det innebærer alle tjenester fra selskapet, inklusive salg av spill.

- Norsk Tipping ser svært alvorlig på at én av våre kommisjonærer knyttes til mistankene om kampfiksing i norsk fotball. Selskapet har derfor midlertidig stoppet kommisjonærvervet i påvente av politiets videre etterforskning, sier Einar Busterud, direktør for kommunikasjon og strategi.

- Vi ser alvorlig på brudd på kommisjonærkontrakten. I ytterste konsekvens kan brudd på denne medføre oppsigelse og eventuelt også politianmeldelse, sier Busterud. 

Vil bistå
Den siktede innehaveren av tippekiosken i Oslo sentrum er en av de største blant Norsk Tippings 4000 kommisjonærer. I 2008 solgte selskapet spill for over 36 millioner gjennom den aktuelle filialen.
 
Norsk Tipping vil følge nøye med på saken med den aktuelle kommisjonæren i tiden fremover.

- Dette er nå en politisak, og Norsk Tipping ønsker ikke å spekulere i hva som kan ha skjedd. Det er viktig at politiet nå få ro til å etterforske saken. Vi vil bistå politiet med all den informasjon de etterspør, sier Busterud.

Benekter kjennskap
Kommisjonæren tok betenkningstid på kjennelsen i Oslo Tingrett i dag, men vil nå bli varetektsfengslet i to uker. Politiet mener det er fare for bevisforspillelse, og at mannen derfor må fengsles. Han benekter forholdet.

- Min klient benekter kunnskap om kampfiksing i forhold til de kampene som er nevnt i denne saken. Det primære i denne saken er eventuelt medvirkning til dette, og disse punktene bestrider han, sier den siktedes advokat Morten Furuholmen til Dagbladet.

Grunnlaget for siktelsen er dels medvirkning til manipulasjon med resultatet i fotballkamper, dels medvirkning til å gjennomføre spill utover lovlig innsats på kamper.

- Vi mistenker at han har lagt til rette for spill ut over lovlig innsats. I det så ligger det at man, for eksempel spiller med identiteter som ikke er i samsvar med spilleren, sier Christian Stenberg.

Tippekiosken ble stengt umiddelbart etter razziaen i går.