Norsk Tipping tabbet seg ut?

I går måtte kampen mellom Lyngby og Brøndby strykes fra spillelisten. Våkne langoddsspillere kan lure Norsk Tipping for millionbeløp etter at spilleselskapet har tabbet seg ut.

Oppgjøret i morgen vil gjøre begge lag til vinnere dersom Brøndby tar alle poengene. Da vil Lyngby være sikret plass i Uefa-cupen neste sesong mens Brøndby (Åge Hareides nye arbeidsgiver fra nyttår) spiller kvalifisering til mesterligaen. Slike forutsetninger vet profesjonelle klubber å utnytte.

I løpet av de få timene kampen var åpen for spill tirsdag, strømmet det inn til dels store innsatser på Brøndby-seier til 2,45 i odds. Skulle spillerne ha kombinert rett - mye av spillet er for mange også bygget opp rundt favorittseire i håndball-VMs sluttkamper - venter saftige gevinster.

- Dette er en glipp som kan skje. Det kan ha noe med avstanden ned til Danmark å gjøre. En rekke omstendigheter rundt denne kampen var ukjent for Norsk Tipping da oddsen ble satt, sier informasjonsrådgiver Atle Jensen i Norsk Tipping til NTB.

Kan stoppes

NT har ifølge spillereglementet lov til å stenge spill «av tekniske eller forretningsmessige årsaker». - Dette må betegnes som en forretningsmessig grunn. Vi kan ikke bare betale ut penger slik, sier Jensen videre. Alt spill som ble gjort før NT grep inn vil gjelde.

De som håper på Brøndby-seier behøver ikke å frykte særlig mye. Signalene fra Lyngby, som tapte tilsvarende kamp 0-6 tidligere i sesongen, taler sitt tydelige språk. Spillere og ledere legger ikke skjul på at et tap vil passe.

På dansk tv tirsdag morgen, sa en av Lyngbys angripere at han vil skyte ballen utenfor med vilje dersom han kommer for åpent mål på stillingen 0-0.

I tillegg til at laget har alt å vinne på å tape, stiller Lyngby med et reservepreget lag. Flere av de beste spillerne er skadet eller har reist på ferie.

Lyngby - Brøndby har ikke figurert hos spilleselskapene i Sverige eller Danmark, og flere store internasjonale selskaper har også unnlatt å tilby spill på oppgjøret.

Det danske fotballforbundet kommer til å følge kampen med argusøyne, men har ingen mulighet til å gripe inn på noen måte.

Bakgrunnen

Lyngby er på jakt etter Uefa-cupplass, men fjerdeplassen vil gi det bare dersom Brøndby blir toerlag. Hvis Lyngby vinner over Brøndby og AB beseirer FC København, vil AB gå forbi Brøndby til andreplass.

Slike resultater vil gi adgang til mesterligakvalifisering til AB som så gir avkall på sin Uefa-cupplass sikret gjennom cupseieren.

Plassen i Uefa-cupen går så enten til Silkeborg eller Brøndby. Silkeborg kommer inn i bildet på grunn av semifinaleplassen i cupen.

(NTB-Espen Hartvig)