Norsk Tippings monopol kan være over før jul: - Det kommer en stortingsmelding

Vurderer om enerettsmodellen skal stå eller ikke.

VURDERER ENERETTSMODELLEN: 
Kulturminister Linda Hofstad Helleland. Her sammen med toppidrettsjef Tore Øvrebø (til høyre) og idrettspresident Tom Tvedt.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VURDERER ENERETTSMODELLEN: Kulturminister Linda Hofstad Helleland. Her sammen med toppidrettsjef Tore Øvrebø (til høyre) og idrettspresident Tom Tvedt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norsk Tipping ble opprettet i 1947, og etter det har selskapet stått for en stor del av finansieringen av norsk idrett. Nå er tippselskapet under press.

Utenlandske bettingselskaper har tatt opp kampen mot idrettens største melkeku, og det første store «slaget» om spillemidlene og den såkalte enerettsmodellen som sikret norsk idrett vel 2,4 milliarder kroner i år, kommer til å stå i Stortinget før jul i år.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland varslet sist uke at det kommer en stortingsmelding om spill og spillpolitikken her i landet til behandling hos de folkevalgte i løpet av året.

 - Det kommer en stortingsmelding om ny pengespillpolitikk til Stortinget før jul. Der vurderer vi om enerettsmodellen skal bestå som i dag. Vi ser jo at den gir et stort overskudd og mye midler til idretten her i landet. Det er bra. Konklusjonen må jeg komme tilbake til, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland til NTB.

I idretten er det bare enerettsmodellen som gjelder. Den har i så å si alle årene etter krigen gitt norsk idrett solide økonomiske og svært forutsigbare midler og rammevilkår, særlig til anleggsutbyggingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer