Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Katharina Thanderz vs. Valgerdur Gudstensdottir

Norsk tittelhåp med hemmelig våpen. - Garanterer knockout!

- Hun er sterkere, slår hardere og hun er raskere.

KLAR FOR KAMP: Katharina Thanderz er klar for kamp mot islandske Valgerdur Gudstensdottir om den ledige WBC-tittelen. Foto: Maravillabox
KLAR FOR KAMP: Katharina Thanderz er klar for kamp mot islandske Valgerdur Gudstensdottir om den ledige WBC-tittelen. Foto: Maravillabox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den norske proffbokseren Katharina Thanderz er klar.

Hun har gjennomført et beinhardt treningsopplegg i Spania før tittelkampen i X-Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo lørdag kveld.

Hun møter islendingen Valgerdur Gudstensdottir i tittelkamp.

ØKT SLAGKRAFT: Trener Jesus Labrador Felipe er fornøydd med smellet når Katharina Thanderz lander en høyre på "padden". Foto: Maravillabox
ØKT SLAGKRAFT: Trener Jesus Labrador Felipe er fornøydd med smellet når Katharina Thanderz lander en høyre på "padden". Foto: Maravillabox Vis mer

Etter at franske Toussy L'Haidji (41) nektet å stille opp i den berammede kampen om EBU-tittelen som Thanderz innehar, stepper den fryktløse islendingen opp på svært kort varsel.

Managementet til Thanderz fikk kastet seg rundt og møtte velvillighet i WBC-forbundet som skaffet en tittelkamp til veie om et ledig belte.

Knockout-garanti

Manager Oscar Zardain i er klar på ett punkt:

- Det ender med knockout. Det kan jeg gi garanti for, sier Zardain til Dagbladet.

Han forklarer:

BANDASJER: Katharina Thanderz er nøye med bandasjeringen av knokene. Foto: Maravillabox
BANDASJER: Katharina Thanderz er nøye med bandasjeringen av knokene. Foto: Maravillabox Vis mer

- Katharina har gjennomgått et seks ukers systematisk treningsopplegg inn mot denne kampen. Den islandske jenta har bare fått ti dager på seg. Så selv om hun er godt trent, har Katharina en fordel. Jeg har stor respekt for den islandske jenta som tar kampen på kort varsel. Men det er ulike betingelser denne gang.

Zardain fastslår:

- Katharina er blitt sterkere, hun slår hardere og hun er blitt raskere enn tidligere.

Katharina Thanderz ser fram til kampen.

- Nå bare gleder jeg meg. Alt har gått knirkefritt i forberedelsene. Jeg har trent hardt. Vi har økt løpsstyrken min gjennom turer i fjellene. Etter den tunge delen av kondisjonsstreningen har vi trent på hurtighet gjennom sprintintervaller på 100 og 200 meter, forteller Katharina Thanderz.

Sparret mot tyngre

Hun er også svært fornøyd med sparringen.

- Jeg har hatt veldig god sparring. Spesielt fornøyd er jeg med sparringen mot en engelsk weltervekter. Jeg klarte meg veldig bra mot en bokser som er en god del tyngre enn meg, forteller Thanderz.

STERKERE: Manager Oscar Zardain mener at Katharina Thanderz er blitt sterkere på allel måter. Foto: Maravillabox
STERKERE: Manager Oscar Zardain mener at Katharina Thanderz er blitt sterkere på allel måter. Foto: Maravillabox Vis mer

Hun forteller at den siste oppkjøringen har økt eksplosiviteten hennes.

Kampen om WBC International Female lørdag kveld går i lettvekt. Det betyr at begge bokserne går opp en klasse fra super fjævekt. Grensen for lettvekt er 61,2 kilo. Det betyr igjen at Thanderz bare behøver å gå ned rundt en kilo til kampen.

Den norske bokseren ler når Dagbladet gir henne managerens knockout-garanti.

He he, ja jeg vil selvfølgelig søke etter knockout. Om sjansen byr seg. Utgangspunktet er å vinne hver eneste runde på poeng. Men jeg vet jeg slår hardere enn tidligere. Jeg har absolutt et ønske om å avgjøre kampen før full tid, sier Katharina Thanderz.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!