Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk Toppfotball gir 1,6 millioner i nødhjelp til Lyn

For å redde Tippeligaen.

KJEMPER MOT KLOKKA: I ettermiddag kan FC Lyn være historie i norsk fotball. Nå kommer Norsk Toppfotball klubben til unnsetning, ved å utbetale 1,6 millioner kroner fra nedrykksfondet på forskudd. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
KJEMPER MOT KLOKKA: I ettermiddag kan FC Lyn være historie i norsk fotball. Nå kommer Norsk Toppfotball klubben til unnsetning, ved å utbetale 1,6 millioner kroner fra nedrykksfondet på forskudd. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet.no): Interesseorganisasjonen til klubbene i Tippeligaen og Adeccoligaen, Norsk Toppfotball (NTF), kommer nå Lyn til unnsetning i kampen for å overleve ut sesongen.

I dag tidlig fattet organisasjonens medlemsmøte, der samtlige klubber var til stede, et enstemning vedtak om å utbetale Lyns andel av det såkalte nedrykksfondet på forskudd.

Motivet ikke å redde Lyn

Summen det dreier seg om er 1,6 millioner kroner - og gis under forutsetning av at Lyn-styret på møtet som starter klokka 12 i dag vedtar å fullføre sesongen.

NTF-direktør Niels Røine understreker at utbetalingen er motivert av andre hensyn enn å redde Lyn.

- Motivet vårt for å utbetale Lyns andel av nedrykksfondet tidligere er ikke motivert av å redde Lyn, men av å redde Tippeligaen, og spille ut sesongen med fair play, sier han til Dagbladet.

Ifølge Lyn-direktør Erik Langerud trenger klubben 4,5 millioner kroner for å fullføre sesongen. TV 2 melder at over to millioner allerede er samlet inn gjennom en telefonaksjon og næringsliv.

De siste ukene har NTF vært i nær dialog med både Lyn og NFF for å unngå en konkurs - som vil medføre at alle Lyns kamper denne sesongen blir strøket, noe som kan få dramatiske konsekvenser for de andre klubbene.

- For et par uker siden bestemte vi at vi måtte følge situasjonen svært nøye, og ba om innsyn i prosessen i Lyn for å få full oversikt over tallene og de strategiske vurderingene. Det fikk vi. Så ba vi også NFF om en god dialog på dette som går på disputten mellom Lyn og NFFs datterselskaper. Vi har engasjert en advokat som har fulgt dette nøye de siste 10 dagene

- Har dere forsøkt å påvirke NFF til å gå med på akkord?

- Det er ikke riktig å si, men vi har spurt om hvilke argumenter de har. Vi har fortsatt en god dialog med dem og Lyn rundt det. Vi kan ikke sette oss til doms over noen, så det handler om å få innsyn, sier Røine.

Spådde ingen konkurser

Tidligere i år, da de økonomiske problemene i norske toppklubber kom fram i dagens lys, følte han seg trygg på at vi ville unngå en tippeligakonkurs i løpet av sesongen.

Nå vet han ikke hvordan magefølelsen er foran Lyns «være eller ikke være»-møte seinere i dag.

- Det er styret i FC Lyn og FC Lyn AS som sitter med alle kortene. Det er ikke noen drømmesituasjon hvis vi må lage ny tabell fire runder før sesongslutt, for å si det sånn.

FORSØKER Å REDDE TIPPELIGAEN: NTF-direktør Niels Røine. 
Foto: Morten Holm / Scanpix
FORSØKER Å REDDE TIPPELIGAEN: NTF-direktør Niels Røine. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling