Norsk Toppfotball gir 1,6 millioner i nødhjelp til Lyn

For å redde Tippeligaen.

KJEMPER MOT KLOKKA: I ettermiddag kan FC Lyn være historie i norsk fotball. Nå kommer Norsk Toppfotball klubben til unnsetning, ved å utbetale 1,6 millioner kroner fra nedrykksfondet på forskudd. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
KJEMPER MOT KLOKKA: I ettermiddag kan FC Lyn være historie i norsk fotball. Nå kommer Norsk Toppfotball klubben til unnsetning, ved å utbetale 1,6 millioner kroner fra nedrykksfondet på forskudd. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Interesseorganisasjonen til klubbene i Tippeligaen og Adeccoligaen, Norsk Toppfotball (NTF), kommer nå Lyn til unnsetning i kampen for å overleve ut sesongen.

I dag tidlig fattet organisasjonens medlemsmøte, der samtlige klubber var til stede, et enstemning vedtak om å utbetale Lyns andel av det såkalte nedrykksfondet på forskudd.

Motivet ikke å redde Lyn

Summen det dreier seg om er 1,6 millioner kroner - og gis under forutsetning av at Lyn-styret på møtet som starter klokka 12 i dag vedtar å fullføre sesongen.

NTF-direktør Niels Røine understreker at utbetalingen er motivert av andre hensyn enn å redde Lyn.

- Motivet vårt for å utbetale Lyns andel av nedrykksfondet tidligere er ikke motivert av å redde Lyn, men av å redde Tippeligaen, og spille ut sesongen med fair play, sier han til Dagbladet.

Ifølge Lyn-direktør Erik Langerud trenger klubben 4,5 millioner kroner for å fullføre sesongen. TV 2 melder at over to millioner allerede er samlet inn gjennom en telefonaksjon og næringsliv.

De siste ukene har NTF vært i nær dialog med både Lyn og NFF for å unngå en konkurs - som vil medføre at alle Lyns kamper denne sesongen blir strøket, noe som kan få dramatiske konsekvenser for de andre klubbene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer