Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Norsk toppidrett har mye å lære av håndballjentene

Toppidrettssjefen fryder seg over håndballsuksessen.

FORBILDER: De norske håndballjentene gikk til topps i EM etter gårsdagens finaleseier mot Sverige. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FORBILDER: De norske håndballjentene gikk til topps i EM etter gårsdagens finaleseier mot Sverige. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toppidrettssjef Jarle Aambø fryder seg over håndballsuksessen. Han har en OL-favoritt i rekkene allerede.

Etter 25-20 over Sverige tok Norge sitt fjerde strake EM-gull søndag. Troppen våknet mandag i Herning etter en solid gullfest. Aambø var nok i bedre form. Han så finalen på TV hjemme.

- Norsk toppidrett har mye å lære av håndballjentene. De presterer gang etter gang, nå med Thorir Hergeirsson som setter sitt stempel på laget, sier Aambø til NTB.

Norge slo gjennom i 1986. Da ble det bronse under Sven-Tore Jacobsen. Marit Breivik overtok i 1994. Hun ledet laget til seks gull med 2008-OL som toppen.

Tøff trener Thorir Hergeirsson fikk jobben i fjor sommer.

- Både han og Marit har vært opptatt av å hente inspirasjon fra både individuell idrett og lagidrett. Thorir evner også å ta gode strategiske valg underveis. Han har også en ro når det tetner til, sier Aambø.

Hergeirsson gjorde noe svært unorsk i EM. Han vraket Stine Bredal Oftedal etter hovedrunden. Inn kom Linn Jørum Sulland som svarte med mange viktige mål finalehelgen.

Tidligere har den norske troppen vært «fredet» for slike bytter i mesterskap.

OL-klare Norge er sikret plass i London-OL allerede. Der kan laget forsvare tittelen. Aambø kan ikke love mer penger til håndballjentenes satsing.

- De er allerede i ligaen der vi yter mye. Vi skulle gjerne gitt mer. Det er en utfordring for dette laget å få gjennomført den satsingen det ønsker både faglig og sportslig. Men deres posisjon blir ikke dårligere nå.

Siden gjennombruddet for 24 år siden har Norge spilt 679 offisielle landskamper.

Neste år går verdensmesterskapet i Brasil. Der kan Norge vinne sin andre VM-tittel.

Den forrige kom i 1999. Russland har vunnet de tre siste VM.

(NTB)

IMPONERT: Toppidrettssjef Jarle Aambø mener at resten av norsk idrett har mye å lære av håndballjentenes suksess.Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
IMPONERT: Toppidrettssjef Jarle Aambø mener at resten av norsk idrett har mye å lære av håndballjentenes suksess.Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!