Norsk toppjockey signerer for oljesjeik i Dubai

William Buick skal ri for verdens største galoppstall.

I STORFINT SELSKAP. William Buick som vokste opp ved Øvrevoll er i det storfine selskapet nå. Han skal ri for verdens største hesteier framover. Her er han i et bra øyeblikk sammen med hesten Dar Re Mi og eier baronesse Lloyd Webber etter en seier på Dubai WC-dagen for fire år siden. Nå er Dubais mektigste mann Mohammed bin Rashid al Maktoum hans nye arbeidsgiver. Foto: REUTERS.
I STORFINT SELSKAP. William Buick som vokste opp ved Øvrevoll er i det storfine selskapet nå. Han skal ri for verdens største hesteier framover. Her er han i et bra øyeblikk sammen med hesten Dar Re Mi og eier baronesse Lloyd Webber etter en seier på Dubai WC-dagen for fire år siden. Nå er Dubais mektigste mann Mohammed bin Rashid al Maktoum hans nye arbeidsgiver. Foto: REUTERS.Vis mer

William Buick har signert for verdens største hesteier Godolphin.

Toppjockeyen som vokste opp i Bærum, forlater et suksessrikt samarbeid med den engelske treneren John Gosden.

Buick har ridd inn rundt 30 millioner kroner bare i England hittil i år.

Dette ble klart etter at Buick hadde vært i et møte med Sheik Muhammed bin Rashid al Maktoum i Dubai søndag.

Signaturen til den tidligere bærumsgutten har ikke vært av det billige slaget. Og det ligger desperasjon bak å hente inn William Buick og James Doyle, også det en av Englands aller beste jockeys, skriver The Guardian.

Ronaldo og Bale Avisa drar sammenlikningen med fotball som om Ronaldo og Gareth Baile hadde blitt kjøpt opp av en styrtrik klubbeier på en og samme dag.

Overgangene omtales i engelske medier som kontroversielle.

Doyle har ridd med stor suksess for prins Khalid Abdullah.

Heldig - Jeg har vært heldig som fikk muligheten til å ri for John Gosden fra jeg sluttet som lærling. Han har vært raus og gitt meg mange fine muligheter i store løp på de beste hestene. Jeg hadde aldri vært der jeg er nå, til å kunne ta den viktigste jobben i hele den internasjonale galoppsporten. Ikke uten troen og den verdifulle veiledningen fra John Gosden, sier William Buick.

Satser hardt Sjeik Mohammed er verdens desidert mest hardtsatsende i den internasjonale galoppsporten.
Han kjøpte nylig hester for 200 millioner kroner på en åringsauksjon.
 
Men resultatene i England har vært elendig etter hans målestokk med bare en Gruppe-1 seier i år. Og det er blitt kjent at sjeiken ikke har vært spesielt fornøyd med sine ryttere. Silvestre de Sousa red The African inn til seier i sjeikens eget storløp Dubai World Cup i år. Men det var ikke godt nok for ham.

Eventyrlig stigning William Buick er bare 26 år, men har hatt en eventyrlig stigning i sin karriere og anses allerede som en av verdens aller beste jockeyer.

Han har ridd inn rundt 30 millioner kroner bare i England hittil i år.

Buick og Doyle skal fortrinnsvis ri i England. Men de skal også påta seg oppdrag for Godolphin i resten av verden, når behovet er der.

Buick skal ri for treneren Charlie Appleby.

- Det kunne ikke blitt bedre for meg. William Buick har stor global erfaring på høyeste nivå, sier Appleby.