Norsk toppjockey signerer for oljesjeik i Dubai

William Buick skal ri for verdens største galoppstall.

I STORFINT SELSKAP. William Buick som vokste opp ved Øvrevoll er i det storfine selskapet nå. Han skal ri for verdens største hesteier framover. Her er han i et bra øyeblikk sammen med hesten Dar Re Mi og eier baronesse Lloyd Webber etter en seier på Dubai WC-dagen for fire år siden. Nå er Dubais mektigste mann Mohammed bin Rashid al Maktoum hans nye arbeidsgiver. Foto: REUTERS.
I STORFINT SELSKAP. William Buick som vokste opp ved Øvrevoll er i det storfine selskapet nå. Han skal ri for verdens største hesteier framover. Her er han i et bra øyeblikk sammen med hesten Dar Re Mi og eier baronesse Lloyd Webber etter en seier på Dubai WC-dagen for fire år siden. Nå er Dubais mektigste mann Mohammed bin Rashid al Maktoum hans nye arbeidsgiver. Foto: REUTERS. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

William Buick har signert for verdens største hesteier Godolphin.

Toppjockeyen som vokste opp i Bærum, forlater et suksessrikt samarbeid med den engelske treneren John Gosden.

Buick har ridd inn rundt 30 millioner kroner bare i England hittil i år.

Dette ble klart etter at Buick hadde vært i et møte med Sheik Muhammed bin Rashid al Maktoum i Dubai søndag.

Signaturen til den tidligere bærumsgutten har ikke vært av det billige slaget. Og det ligger desperasjon bak å hente inn William Buick og James Doyle, også det en av Englands aller beste jockeys, skriver The Guardian.

Ronaldo og Bale Avisa drar sammenlikningen med fotball som om Ronaldo og Gareth Baile hadde blitt kjøpt opp av en styrtrik klubbeier på en og samme dag.

Overgangene omtales i engelske medier som kontroversielle.

Doyle har ridd med stor suksess for prins Khalid Abdullah.

Heldig - Jeg har vært heldig som fikk muligheten til å ri for John Gosden fra jeg sluttet som lærling. Han har vært raus og gitt meg mange fine muligheter i store løp på de beste hestene. Jeg hadde aldri vært der jeg er nå, til å kunne ta den viktigste jobben i hele den internasjonale galoppsporten. Ikke uten troen og den verdifulle veiledningen fra John Gosden, sier William Buick.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer