Norsk toppmodell med mislykket rekordforsøk

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Den norske toppmodellen og ekstremsporteren Arnulf Refsnes måtte torsdag bryte sitt verdensrekordforsøk i drage-surfing.

Torsdag forsøkte den norske toppmodellen å sette ny verdensrekord i den relativt nye grenen drage-surfing ved å seile Kristiansand - Hirtshals. Men forsøket gikk bokstavelig talt retti do for Refsnes.

Bare en time før mål måtte toppmodellen bryte på grunn av problemer med å late vannet, skriver Fædrelandsvennen.

En annen av de tre deltagerne, Christian Nerdrum fra Oslo, måtte også bryte, han på grunn av en vod ankel. Den eneste som fullførte var amerikaneren Flash Austin, som brukte fem timer og 25 minutter på den 130 kilometer lange distansen.

Timeterssvev

Det var tøffe tak underveis. Stiv kuling og opp til fem meter høye bølger ga mange og luftige svev.

- Enkelte av hoppene var opptil ti meter høye og femti meter lange, sier ferdens kameramann Eivind Drivslaadt til Fædrelandsvennen.

Dragesurfere står på vannet med et spesialdesignet surfebrett og får framdrift fra en mini-fallskjerm. Den engelske kanal er allerde beseiret med fremkomstmiddelet, men 'danskebåtruta' er den hittil lengste traverserte sjødistansen med brett og drage.

<B>TRIVES:</B> Når han ikke viser moteklær trives han best i vannet i den luftige ekstremsporten drage-surfing. Her fra Dragefestivalen i Stavanger.
<B>SUPERMODELL:</B> Arnulf Resnes er en av våre mest kjente og best betalte mannlige supermodeller.