FIASKO: Tom Hilde lå på sjetteplass etter første omgang, men endte på 30. etter totalkollaps i finaleomgangen.Foto: Geir Olsen / Scanpix
FIASKO: Tom Hilde lå på sjetteplass etter første omgang, men endte på 30. etter totalkollaps i finaleomgangen.Foto: Geir Olsen / ScanpixVis mer

Norsk totalfiasko på Lillehammer

Hilde raste fra 6. til 30. plass i finaleomgangen. Bardal beste nordmann på 15. plass.

Mens de norske hopperne skuffet stort på hjemmebane lørdag, tok østerrikeren Andreas Kofler sin annen verdenscupseier av to mulige denne sesongen.

Kofler vant lørdagens verdenscuprenn i den lille Lysgårdsbakken etter blant annet å ha satt bakkerekord i 1. omgang med 105 meter. Han slo av sju meter i finalen og vant på poengsummen 279,3, seks poeng foran tyskeren Richard Freitag. Polske Kamil Stoch fulgte på tredjeplass.

Tom Hilde var beste norske hopper etter første omgang på 6.-plass, men han bommet helt i finaleomgangen og endte på 30.-plass etter å ha slått av over 20 meter.

Beste norske hopper ble derfor Anders Bardal på en beskjeden 15.-plass. Vegard Sklett endte som nummer 23. Det var det man så av norske hoppere etter det begredelige rennet under svært vanskelige vindforhold.

Uheldig De norske hopperne følte at ingen av dem hadde trukket vinnerloddet, og i hvert fall ikke Tom Hilde.

- Vanskelig å forklare, men jeg gjør småfeil og var vel av dem som trakk det korteste strået hva forholdene gjelder, sa Tom Hilde.

Han lå litt over fem poeng bak annenplassen etter et førstehopp på 94,5 meter, og var litt i angrepsposisjon, men sviktet da det gjaldt.

- Jeg fikk en vindkule i kroppen der jeg sto på trenertribunen like etter at jeg hadde gitt ham klarsignalet. Med slik bakvind er det vanskelig å få til noe. Det var veldig skiftende vindforhold under hele konkurransen, forklarte landslagstrener Alexander Stöckl.

- Jeg synes virkelig synd på ham, for han lå godt an til å ta seg opp blant de to-tre beste. Andreas (Kofler) virket å være i en klasse for seg, sa østerrikeren.

Tapte Anders Bardal var heller ikke noen glad mann etter å ha tapt fem plasseringer i finaleomgangen.

- Det var litt tilbake til det gamle i finalehoppet. Jeg vet hva jeg skal gjøre, men så var det å få det ut i konkurransen da, sa Bardal.

- Anders var uheldig med forholdene i det første hoppet, men i det andre ble han nok litt for anspent. Vi er egentlig ikke så langt unna, slo Stöckl fast.

Hoppsjefen Clas Brede Bråthen var ingen fornøyd mann på sletta etter normalbakkerennet. Beste norske på en 15.-plass er ikke der han vil at norsk hoppsport skal være.

- Vi er overhodet ikke i nærheten av der vi vet vi kan være. Den neste øvelsen er å finne ut hvorfor, sa Bråthen.

(NTB)