Norsk trav-seier

Kongsvingermannen Stein Sjøli kunne ta fram det brede dollargliset natt til i går. Hans tre år gamle hoppe, Fern, vant Hambletonian Oaks på Meadowlands i New Jersey. Premiepotten var på 1,9 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vinnertida ble 1,11,5 og kusken Luc Oulette fortalte etter målpassering at hesten var tilnærmet ukjørt. Fern trenes av Arild Eggen.

På 10 starter i år har Fern åtte seirer og en andreplass. Totalt har den travet inn 3,7 millioner kroner. For helgas innsats sørget Fern for 1,9 millioner kroner til sin eier Stein Sjøli & co.

Solgt

Rett før storløpet solgte Sjølie og partneren halvparten av Fern - for et langt større beløp enn de 30000 dollarene de ga for to år siden.

- Tilbudet var så godt at det var umulig å si nei, sier Sjølie til Dagbladet.

- Får vi se Fern på norske baner i framtida?

- Hvis hesten er frisk og beholder formen, planlegger i en Europa-turné i 1999. Vi håper å være med i Oslo Grand Prix eller et annet løp samme dag. Også Elitloppet kan være aktuelt - hvis vi blir invitert, sier Sjølie.

Storløp

Nå står oppgavene i kø for Fern. Med full pott utover høsten kan den tjene ytterligere fire millioner kroner.

- Vi satser på Pennsylvania All Stars, World Trotting Derby, Breeders Crown og Kentucky Furity. Den vinner neppe alt, men vi har ennå ikke sett bånn i hesten, sier Stein Sjølie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer